Бургас. Чуждестранни групи туристи - англичани, германци и руснаци, бяха

...
Бургас. Чуждестранни групи туристи - англичани, германци и руснаци, бяха
Коментари Харесай

Министерство на туризма: Чуждестранни групи туристи и ученици бяха сред потока посетители, включили се в първия ден на инициативата „Денят за вас“ в Бургас

Бургас. Чуждестранни групи туристи - англичани, германци и руснаци, бяха измежду многочислените поданици и посетители на Бургас, които през днешния ден се включиха в първия ден на самодейността „ Денят за вас “. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на туризма . Цял ден поток от гости използваха отворените порти на 10 емблематични туристически обекта в община Бургас, с цел да прегледат експозициите.
Авиомузей Бургас, Къща музей „ Петя Дубарова “, Музей на остров „ Св. Анастасия “, Исторически музей, Етнографски музей, Археологически музей, Природонаучен музей, Туристически комплекс „ Акве Калиде “, Културен център „ Морско казино “ и Бургаска художествена изложба „ Петко Задгорски “ посрещаха гратис туристи през целия ден.
Многобройни групи от бургаски възпитаници също участваха в самодейността. Музеите регистрират, че тя е извънредно сполучлива, като броят на посетителите е двойно, а при някои и тройно по-голям от нормалния.
Един от обектите, който регистрира най-силен интерес, е Къщата музей „ Петя Дубарова “. Тази година се навършват 40 години от гибелта на поетесата и в културния календар на Бургас цялата година е отдадена на Петя Дубарова с литературни и музикални събития.
„ Денят за вас “ е самодейност на Министерството на туризма, която се организира за пръв път през сегашния летен сезон. Тя планува в един ден от лятото всички музеи и други туристически обекти на територията на съответната община да са с вход свободен. Целта е по този метод да се привлекат повече гости поради културно-историческите забележителности и атракциите в региона. Така се надгражда главният морски туристически артикул и гостите и жителите на общината могат да се срещнат с богатото завещание в съответния район.
В самодейността „ Денят за вас “ ще се включат и редица други морски общини. На 11 юли 2019 година в Китен визитата на експозицията за подводна археология „ Тайни на морското дъно “ също ще бъде гратис за гостите и жителите на града. Община Приморско ще се причисли към плана на 2 септември 2019 година и е обявила, че ще отвори следните туристически обекти на своята територия за свободен достъп на туристи: Тракийско скално светилище „ Бегликташ “, Исторически музей Приморско, Експозиция „ Българската Ясна поляна “, с. Ясна поляна.
В Поморие „ Денят за вас “ ще се организира на 6 септември с атракциите Исторически музей, Тракийска гробница и Музей на солта. На 21 септември обектите към Историческия музей в Балчик също ще бъдат с вход свободен.
Инициативата е отворена и към нея могат да се причислят и други общини както по Черноморското крайбрежие, по този начин и навътре в страната.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР