Бургас. 57-годишен мъж е обвинен за държане с цел разпространение

...
Бургас. 57-годишен мъж е обвинен за държане с цел разпространение
Коментари Харесай

Окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев: 57-годишен мъж е обвинен за притежание на около 90 кг марихуана и за отглеждане на над 190 растения коноп

Бургас. 57-годишен мъж е упрекнат за държане за разпространяване на огромно количество марихуана от към 90 кг, както и за развъждане на конопени растения – над 190 бр. Това сподели окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев по време на брифинг във връзка откриване на две тежки закононарушения, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Бургас . „ Повдигнато е обвиняване на 57-годишен неосъждан мъж от Бургас. Той е упрекнат, че на 8 юли в сграда в подземлен парцел, намиращ се в землището на с. Бата, община Поморие, е държал за разпространяване високорискови наркотични субстанции в огромни размери - коноп, канабис, марихуана в количество 90 кг “, сподели още Чинев. Той подчертава на цената на въпросната суха лисната маса. Тя възлиза на 540 хиляди лв.. „ Същевременно е предявено и обвиняване на въпросния мъж, че за времето от май до 8 юли в същия парцел, който е засял и отглеждал 193 бр. растения, които са в размери от 70 до 160 см. Сухата им листна маса е с почти тегло 130 кг “, съобщи окръжният прокурор.
По думите му плануванаъа от закона глоба за първото обвиняване е отнемане от независимост от 3 до 12 година и санкция от 10 000 до 50 000 лв.. „ За второто закононарушение е отнемане от независимост от 2 до 5 години и санкция от 5 000 до 10 000 лв. “, уточни Чинев и добави, че обвиненият е арестуван за период до 72 часа, като още през днешния ден следва внасяне на искане за взимане на мярка „ Задържане под стража “ в Окръжен съд – Бургас.
Деница ДИМИТРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР