Бургас. 21-годишната бургазлийка Алия Казанджиева спечели първо място в две

...
Бургас. 21-годишната бургазлийка Алия Казанджиева спечели първо място в две
Коментари Харесай

Алия Казанджиева от Бургас спечели първо място в две категории на европейски фотоконкурс

Бургас. 21-годишната бургазлийка Алия Казанджиева завоюва първо място в две от общо пет категории на фотоконкурса, отдаден на 70 години от основаването на Съвета на Европа. Това оповестиха от Община Бургас .
За най-хубава фотография се бориха над 2000 авансово селектирани фотографии. Алия завоюва наградите в категория „ Моменти “ и категория „ Места “. Жури, формирано от три изявени персони от Съвета на Европа: Лилиан Мори-Паскуер - ръководител на Парламентарната асамблея, арбитър Линос-Александър Сицилианос – ръководител на Европейския съд по правата на индивида, и Габриел Батаини-Драгони – заместник-генерален секретар, както и трима специалисти по дизайн: David Cascaro – (Франция), Dina Oganova (Грузия), Karolina Veijo (Финландия), избраха спечелилия за всяка категория.
Фотографията „ Целувка за довиждане “, спечелила категорията „ Моменти “, е снимана на централната железопътна гара в Бургас.
Съветът на Европа е институция, основана през 1949 година с основна цел отбрана на човешките права. В нея членуват 47 страни. Представители на съвсем всички тях участваха в специфичната гала по случай юбилея, която се състоя в градската опера в Страсбург. Младежите, измежду които и единствената представителка на България, победителката във фотоконкурса Алия Казанджиева, участваха по време на формалната полемика в постройката на Съвета на Европа, водена от президента Емануел Макрон по тематика „ Екология и Правата на индивида “.
Наградените фотографии са подредени в галерия, озаглавена Lieu d’Europe, и ще останат в продължение на месец за разглеждане в Страсбург. Това е втора сполучлива европейска изява на бургазлийката Алия, откакто през 2017 година беше наградена в Брюксел по случай извоювания фотографски конкурс “Европа в моя район ”, още веднъж с фотографии от Бургас.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР