Бурен скандал в Столичния общински съвет изригна след като изненадващо

...
Бурен скандал в Столичния общински съвет изригна след като изненадващо
Коментари Харесай

Скандал в градския парламент на София след като Борисов отстрани Елен Герджиков

Бурен скандал в Столичния общински съвет изригна откакто изненадващо във вторник ръководителят му Елен Герджиков подаде оставка, а в сряда някогашният министър председател Бойко Борисов разгласи, че Герджиков напуща по негово искане, тъй като не дал отговор на рецензиите на опозицията, че столичният градски съвет е доведен до банкрут. Очаквано още на първото съвещание след оставката – този четвъртък от ГЕРБ предложиха изключителна точка за назначението на Георги Георгиев на мястото на Герджиков. Самият Герджиков се спряга за кандидат-кмет на ГЕРБ на мястото на Йорданка Фандъкова.

" Вие сте пионка на Борисов, явно не сте кмет на София. София има потребност от нов кмет, който няма да слугува на някой тъпанар от Банкя ", разяснява самостоятелният общински консултант Борис Бонев от гражданската самодейност „ Спаси София “.

" С тази оставка се показва по най-безочливия, безсрамен, безочлив и възмутителен метод цялостната взаимозависимост на групата на ГЕРБ от един банкянски придворен, който в лудостта си заради изгубени избори си разрешава да се меси в самостоятелен орган и да уволнява ръководителя на общинския съвет. Това е извънредно груба интервенция, тъпчене на демократичните правила и на волята на хората, дали своят вот на Елен Герджиков ", разяснява Борис Бонев от " Спаси София ".

Намесата на Борисов бе разкритикувана и от „ Демократична България “.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР