Бунтовниците от Свободната сирийска армия, подкрепяни от турските въоръжени сили,

...
Бунтовниците от Свободната сирийска армия, подкрепяни от турските въоръжени сили,
Коментари Харесай

Турция превзе Африн

Бунтовниците от Свободната сирийска войска, подкрепяни от турските въоръжени сили, превзеха центъра на град Африн, заяви „ Дейли Сабах “, базирайки се на думи на турския президент Реджеп Ердоган.

На 20 януари турската войска предприе интервенция „ Маслинова клонка “ в северната част на Сирия, с цел да прочисти района от наличието на Отряда за национална самозащита, който Анкара преглежда като крило на Кюрдската работническа партия.

Анадолската организация заяви, че войските са влезнали в града към 05:00 часа локално време. Центърът на града е бил щурмуван от три направления – от изток, запад и север. Контролът е открит без опозиция – не се е стигнало до яростни боеве и замяна на удари.

Реджеп Ердоган разгласи „ победа “ над сирийските кюрдски милиции, които са избягали от града и покрайнините. Анкара уточни, че идващите стъпки са свързани със основаване на условия за връщането на цивилното население в домовете им.

Бойни изтребители не престават да летят над сирийския град. В региона на Африн се чуват изстрели и детонации, само че градът към този момент е под контрола на турската войска и сирийските бунтовници. Близо 3500 терористи бяха убити от началото на военната интервенция на Турция. Генералният щаб на армията уточни, че не желае парче от сирийската земя, а да изгони от там кюрдите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР