Бунтовници започнаха днес да се евакуират от общини, разположени североизточно

...
Бунтовници започнаха днес да се евакуират от общини, разположени североизточно
Коментари Харесай

Започна евакуация на бунтовници от общини, разположени североизточно от Дамаск

Бунтовници започнаха през днешния ден да се изтеглят от общини, ситуирани североизточно от Дамаск, по силата на съглашение сред режима и въстаниците от района, оповестиха сирийските държавни медии, представени от Франс прес. " Автобусите, пренасящи терористи и фамилиите им, започнаха да отпътуват от Рухайба, Насирия и Джайруд в региона Източен Каламун, насочвайки се към Северна Сирия ", заяви през днешния ден формалната организация САНА.

Държавната телевизия сподели по какъв начин рейсове напущат населено място, показано с името Рухайба. Според нея съглашението визира ориста на 3200 " терористи " и фамилиите им. Рухайба е ситуирана на 6 километра североизточно от Дамаск, а двете други селища - на няколко километра от нея в северна посока.

Споразумението планува локалните бойци да предадат на управляващите своите тежки и междинни оръжия, също и складовете за муниции, преди да бъдат трансферирани с рейсове към бунтовническите зони на север - в град Джараблус, край границата с Турция, и в провинция Идлиб.

Споразумения за евакуация под егидата на Русия се подписват все по-често в района на Дамаск, до момента в който сили на режима отблъскват бунтовниците, ситуирани покрай столицата, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР