Бунт срещу унищожението е британска организация, която от ноември 2018

...
Бунт срещу унищожението е британска организация, която от ноември 2018
Коментари Харесай

Екоактивисти започват двуседмични протести в 60 града по целия свят

”Бунт против заличаването ” е английска организация, която от ноември 2018 година е дейна и в други европейски страни. Тя има намерение от понеделник да стартира двуседмични митинги в 60 града по целия свят, с цел да призове държавните управления да работят по климатичните промени.
Берлинският филиал на организацията " Бунт против заличаването " стартира да построява климатичния си лагер покрай постройката на немското държавно управление, съобщи ДПА, представена от Дарик. Според локалната полиция 6000 души са се записали за събирането, което се чака да продължи от 6 до 13 октомври.

От на следващия ден екозащитната организация има намерение да предложи в лагера в Германия уъркшопове и работни групи, а първите групи към този момент са пристигнали за присъединяване, съобщи нейна говорителка. Очаква се в Берлин общо за присъединяване да дойдат няколко хиляди души. Не е ясно какъв брой хора ще прекарат нощта в лагера.

В понеделник " Бунт против заличаването " възнамерява да спре автомобилното придвижване в немската столица - в частност в региона на " Потсдамер плац " и прилежащото кръстовище.

" Препоръчваме на водачите да не потеглят с колите си ", съобщи през вчерашния ден организацията. Исканията на придвижването включват апел немското държавно управление до 2025 година да сведе излъчванията от въглероден диоксид на Германия до нула и да разгласи климатична изключителна обстановка.

Активисти и членове на " Бунт против заличаването " блокираха входовете на комерсиалния център " Итали 2 " в 13-ти регион на Париж, с цел да привлекат внимание към държавното безучастие по климатичните промени. Протестиращите издигнаха барикади и попречиха на клиентите да влизат в постройката. Френският филиал на " Бунт против заличаването " съобщи в Туитър, че задачата е била молът да бъде окупиран за колкото се може по-дълго време, с цел да бъде сложено под напън държавното управление да предприеме по-решителни дейности за ограничение на световното стопляне.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР