Бунт на журналисти от телевизия BiT заради неизплатени заплати и

...
Бунт на журналисти от телевизия BiT заради неизплатени заплати и
Коментари Харесай

Журналисти от BiT на бунт: Не са ни плащали от януари, Янев ни лъже

Бунт на публицисти от телевизия BiT поради неизплатени заплати и неистини от страна на новия притежател на медията Мирослав Янев. Пред Frognews.bg сътрудниците споделиха, че не са получавали заплати от януари месец, когато малкия екран мина в ръцете на телевизионния продуцент Янев.
„ Събрахме се целия персонален състав на малкия екран, над 100 души, с цел да се срещнем със притежателя през днешния ден, на следващата обещана среща. Той обаче не пристигна, като това е следващия път, в който биваме излъгани и не можем да се срещнем с него. Единственото, което желаеме да го попитаме е, по кое време ще ни бъдат изплатени заплатите и какво е бъдещето на малкия екран “, описаха публицистите.
По думите им с изключение на новинарските излъчвания, всички други излъчвания са били спрени от момента на пазаруване на малкия екран, само че все пак те са карани да се явяват всеки ден в постройката на медията, без действително да вършат нищо. Журналистите описаха, че новото управление на малкия екран даже е опразнило студиата, може би от боязън да не бъде употребен ефира за послание на публицистите към аудиторията.
„ Информирали сме омбудсмана Мая Манолова, с която ще проведем среща пред постройката на малкия екран, както и всички медии. Ще осведомяваме и инспекцията по труда. Начинът, по който се затвори малкия екран, стремително, сподели, че цялата скица е била заглушаване на глава на BiT, а неизплащането на заплатите на авторитетни публицисти е унизително “, прибавиха сътрудниците.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР