Бундеслигата на Германия ще бъде първото голямо баскетболно първенство, което

...
Бундеслигата на Германия ще бъде първото голямо баскетболно първенство, което
Коментари Харесай

Първо голямо баскетболно първенство се завръща този уикенд

Бундеслигата на Германия ще бъде първото огромно баскетболно състезание, което се възобновява. Това ще стане този уикенд в Мюнхен с присъединяване на 10 тима, които ще изиграят минитурнир за установяване на първенеца, който би трябвало да приключи до 28 юни.

Програмата на 4-седмичния шампионат планува провеждането на до 34 мача в " Ауди Дом ", а всички тимове ще бъдат сложени под прецизна карантина в този интервал.

" През идващите четири седмици ще има единствено футбол и баскетбол в Германия. Това е огромна опция за нашия спорт да покаже какъв брой превъзходен е той ", сподели президентът на първенеца водач в класирането Байерн - Херберт Хайнер.

Десетте участващи отбора ще бъдат разграничени в две групи по пет. Отборите от всяка от двете групи ще срещнат противниците си по един път, след което първите четири от всеки поток се класират за четвъртфиналите. В елиминациите ще се играят по два мача, в които от голяма важност ще бъде общият резултат.

" Работихме с месеци, с цел да създадем условия, при които да можем да продължим шампионата. Наистина съм любпитен какво ще стане и чакам старта с неспокойствие ", сподели Гунар Вьобке, изпълнителен шеф на тима на Фрапорт Скайлайнърс от Франкфурт.

По време на шампионата играчите ще бъдат отделени от външния свят, включително и от фамилиите си, а всеки клуб получи право да се укрепи с до двама нови баскетболисти за остатъка от шампионата.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР