Бумът на пазара за домашни фотоволтаични системи в последните години

...
Бумът на пазара за домашни фотоволтаични системи в последните години
Коментари Харесай

Софтуер изчислява прецизно как точно да се монтират слънчевите панели по покривите


Бумът на пазара за домашни фотоволтаични системи в последните години докара до растеж и на софтуерните решения за планиране на слънчеви покриви. През предходната година фотоволтаичният пазар е повишен с 29%. Оптимизирането на инсталациите чрез софтуерни системи за разбор става все по-гореща наклонност.

Именно към тази пазарна ниша се е насочила озраелската компания за силова електроника и програмен продукт SolarЕdge. Наскоро компанията пусна в деяние нов, уеб-базиран инструмент за настройване на фотоволтаични покривни системи. 3D софтуерът за моделиране е относително елементарен за потребление, безвъзмезден. Така е допустимо всеки план може да бъде наличен от голям брой консуматори за съдействие на другите страни, участващи в него, осведоми GreenTech.bg.

Софтуерът разчита на най-новите сателитни данни, с цел да пресметна оптималното потребление на жилищни покриви. На базата на тази стратегия, инсталаторите могат да вършат прогнози за месечните добиви, с цел да образуват по-коректни предложения, които са и финансово по-точни, изясняват от сдружението.

Освен, че преглежда вероятното озаряване, помрачаване и надолнище, месец по месец, системата разрешава на монтажниците да тестват и разнообразни комбинации от съставни елементи, като вършат калкулации за разноските на база употребявани материали. Също по този начин е допустимо да се възнамеряват и кабелните системи, с цел да се избегнат скъпоструващи градивни и строителни неточности.

„ Софтуерът играе все по-важна роля в PV промишлеността, от равнището на обособения гражданин и неговата самостоятелна система до макро-нивото – за ръководство на мрежата”, споделя Лиор Ханделсман, вицепрезидент на отдела за маркетинг и продуктови тактики, създател на SolarEdge.

Софтуерът на компанията е част от „ екосистема” от програмни решения за фотоволтаичната промишленост, най-вече облачно-базирани, които обслужват цялата верига на добавена стойност във фотоволтаичния бизнес, като да вземем за пример приложения за мониторинг.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР