Бум на строителството отчитат в Община Горна Оряховица. 114 строителни

...
Бум на строителството отчитат в Община Горна Оряховица. 114 строителни
Коментари Харесай

Бум на строителството в Община Горна Оряховица

Бум на строителството регистрират в Община Горна Оряховица. 114 строителни позволения са издадени през миналата година от кметската администрация в железничарския град. За съпоставяне през 2016 година те са били 93.

Според основния проектант на Общината Аталия Братованова с изключение на в Горна Оряховица, интензивност за нови градежи  има и в селата Първомайци и Поликраище. Тези селища са най-големите в общината. През предходната година се е  активизирало строителството и в село Правда, където има издадени позволения за 4 къщи. През 2017 година строителни позволения са издадени за саниране на 11 блока, на  ОУ „ Отец Паисий “, както и за разширения на сладкарски цехове, на автосервизи, за създаване на навеси, на завод за бетонни произведения, на магазини и кафенета. Много от обектите, които следва да се развиват са благосъстоятелност на известни локални компании. Разрешение за създаване на сервизна база и комерсиална постройка е обещано и за бект с близо 1600 м2 разгъната повърхност.

„ Разрешения са издадени още за уголемение на кабелни мрежи, кръговото кръстовище в центъра на града, създаване на канализационна мрежа, на електронно-съобщителна мрежа на „ Цифрови системи “ – Варна, както и за обекти за газификация в Горна Оряховица и други През предходната година в употреба са въведени 56 обекта, до момента в който през 2016-та те са били 39. Сред тях са завод за кожи в Първомайци, фирмен сервиз за нафтови помпи в Горна Оряховица, автомивка в квартал „ Калтинец “, складова база, заслон за гуми, лекарски и стоматологични кабинети, салон за хубост и други ”, осведомят от общинската администрация в Горна Оряховица.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР