Бум на изхвърлени декоративни зайчета след Коледа и Свети Валентин.

...
Бум на изхвърлени декоративни зайчета след Коледа и Свети Валентин.
Коментари Харесай

Бум на изхвърлени зайчета след Св. Валентин

Бум на изхвърлени декоративни зайчета след Коледа и Свети Валентин. Това установяват ветеринари и доброволци, които избавят и лекуват изоставените зайчета, а по-късно им намират осиновители, предава БНТ.

Един от последните случаи е в столичния квартал " Надежда ", където декоративно зайче в клетка е изхвърлено до резервоар за боклуци.

" Намират се най-често до кофите за отпадък такива животни с разнообразни циреи, със счупени крака, омазани, овъргаляни в всякакви масла и други субстанции ", споделя ветеринарният доктор доктор Димитър Яновски.

Изхвърлена до резервоар, продадена като дефектна стока, избавена от това да бъде сготвена. Това са историите на Бианка, Карамела и Съни.

Днес те живеят втори, само че благополучен живот, както и още стотици избавени зайчета.

" Аз имам три заека и трите са избавени - едното беше купено за плюшена играчка на деца, които на втората седмица се отегчиха от него. Имам едно зайче, което беше оставено пред магазин тук в София в кашон, и друго, което е със специфични потребности ", сподели осиновител и съосновател на " Бъни Рескю " Виолета Недялкова.

От началото на годината организацията " Бъни Рескю " е избавила над 20 изхвърлени зайчета, които търсят осиновители.

" Не даваме зайчетата ни да са гледани в клетка. Ние ги даваме кастрирани, имунизирани с паспорти и с всичко належащо, образоваме осиновителите, само че държим те да имат финансовата опция в бъдеще да продължат ветеринарните грижи ", сподели осиновителката и съоснователка на " Бъни Рескю " Лина Енчева.

Зайчето, което преди към месец беше открито в столичния квартал " Надежда ", обаче не бе избавено.

" Много постоянно не знаят какъв брой живеят. Ако зоо магазин ги подвежда, аз им споделям, че ще ви прави компания 10 - 11 години и те се стряскат ", сподели ветеринарният доктор доктор Мелинда де Мул.

А от организацията молят хората, които са решили да се разделят със зайчето си, просто да си дадат време.

" Да пуснат публикация в обществените мрежи или да потърсят в интернет организация, която може да помогне и да откри нов дом, не просто да ги изхвърлят на улицата ", сподели Виолета Неделякова.

И в случай че някой е решил да подари зайче, само че без да е сигурен, че то ще получи най-хубавите грижи вечно, по-добре е дано просто подарят плюшена играчка.

  
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР