Булсатком, най-големият доставик на телевизия в България, вече официално има

...
Булсатком, най-големият доставик на телевизия в България, вече официално има
Коментари Харесай

Спас Русев купи Булсатком

" Булсатком ", най-големият доставик на телевизия в България, към този момент публично има нов притежател - Спас Русев посредством Viva Corporate Bulgaria.

" Viva Corporate Bulgaria купува Булсатком за да поддържа възходящата траектория на развиване на компанията като в това време резервира сполучливата формула клиентът да е в центъра на стратегическото обмисляне на активността. Ще продължим да концентрираме напъните на Булсатком в създаване на основни артикули и услуги - платена телевизия, разнообразно наличие и закрепен интернет с чудесно качество на налични цени ", разяснява Русев, представен от money.bg.

Информация за договорката се появи в края на предходната седмица. По данни на вестник " Капитал " сумата е към €120 млн. От компанията показват, че все още цената ѝ, както и други елементи по нея, са конфиденциални.

" Мениджмънт екипа на Булсатком посреща с оптимизъм Viva Corporate Bulgaria и сме подготвени дружно с новия вложител да работим интензивно, с цел да затвърдим водещата позиция на Булсатком на българския пазар на платена телевизия и широколентови услуги ", съобщи и Станислав Георгиев, изпълнителен шеф на " Булсатком ".

" Булсатком " е най-големият снабдител на платена телевизия в България с водеща позиция в сателитната телевизия с към 650 хиляди клиента. По последни данни от Комисията за контролиране на известията компанията държи 33,9% от броя на клиентите и 35,8% от приходите.

От доклада на компанията се вижда, че приходите през 2020 година доближават 163 млн. лева, а загубата възлиза на 22,6 млн. лева Общите ѝ отговорности са съвсем 250 млн. лева

През своите DTH и IPTV2.0 платформи компанията дистрибутира над 240 телевизионни канала, 230 от които с HD качество и 8 с 4К/UHD. Разнообразието от канали включва цялото портфолио на НВО с всички блокбастър кино канали, както и водещи спортни, кино и занимателни канали, популяризирани извънредно от " Булсатком ". Наскоро компанията стартира новаторската премиум услуга b-box - телевизионно Android устройство, сертифицирано от Гугъл, което обезпечава чудесно качество на картината, образован списък и голям брой медийни приложения.

Сред останалите претенденти е бил притежателят на " Теленор България " PPF Group. Досегашни притежатели на компанията бяха фондовете BlackRock, Blantyre Capital, както и Българската банка за развиване, Европейската банка за възобновяване и развиване и съоснователят Пламен Генчев.

Спас Русев до неотдавна бе най-големият акционер в БТК и остава член на Надзорния съвет на компанията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР