„Булгартрансгаз“ приключи успешно обществената поръчка за изграждане на две компресорни

...
„Булгартрансгаз“ приключи успешно обществената поръчка за изграждане на две компресорни
Коментари Харесай

„Булгартрансгаз“ приключи успешно обществената поръчка за изграждане на две компресорни станции


„ Булгартрансгаз “ завърши сполучливо публичната поръчка за създаване на две компресорни станции, се споделя в известие на газовото сдружение. Компресорните станции са част от плана за разширявана на газопреносната мрежа. Победител в търга е ДЗЗД „ ФЕРОЩАЛ БАЛКАНГАЗ “. Предложената цена за осъществяване на поръчката е в размер на 179 377 777.00 (сто седемдесет и девет милиона триста седемдесет и седем хиляди седемстотин седемдесет и седем) евро без Данък добавена стойност или 350 832 437,59 (триста и петдесет милиона осемстотин тридесет и две хиляди четиристотин тридесет и седем лв. и 0,59) лв. без Данък добавена стойност,

„ Булгартрансгаз “ ЕАД завърши сполучливо публичната поръчка за избор на реализатор в открита процедура по Закона за публичните поръчки /ЗОП/ с название: „ Инвестиционно планиране, доставка на нужните материали и съоръжение, създаване и въвеждане в употреба на стадий „ Конституционен съд „ Расово “ и стадий „ Конституционен съд „ Нова Провадия “ към обект „ Разширение на газопреносната инфраструктура на „ Булгартрансгаз “ ЕАД редом на северния (магистрален) газопровод до българо-сръбска граница “, референтен номер 190-038, се споделя в известието.

След осъществяване на открита процедура по Закон за обществените поръчки, комисията, назначена от възложителя, класира участникът ДЗЗД „ ФЕРОЩАЛ БАЛКАНГАЗ “ преди всичко и предложи същият за реализатор на публичната поръчка. Решението за избор на ДЗЗД „ ФЕРОЩАЛ БАЛКАНГАЗ “ за реализатор е оповестено на профила на купувача, на уеб страницата на „ Булгартрансгаз “ ЕАД, на 20.08.2019 година

Две обединявания подадоха предложения за присъединяване в процедурата - ДЗЗД „ Расово-Провадия Конституционен съд “ и ДЗЗД „ ФЕРОЩАЛ БАЛКАНГАЗ “.

В резултат на прегледа на сходството на участниците с условия на възложителя от документите за присъединяване в публичната поръчка, както и сходството с критериите за асортимент, до оценка на офертите и отваряне на ценови оферти бяха позволени и двамата участници.

Изборът на реализатор е сбъднат посредством използване на индикаторите от Методиката за сложна оценка, заложени от „ Булгартрансгаз “ ЕАД, като определеният консорциум е предложил стопански най-изгодната оферта по авансово оповестения аршин за възлагане „ оптимално съответствие качество/цена “, като предлагането на участника ДЗЗД „ ФЕРОЩАЛ БАЛКАНГАЗ “ е оценено със 100,00 точки.

Предложената от участника ДЗЗД „ ФЕРОЩАЛ БАЛКАНГАЗ “ цена за осъществяване предмета на поръчката е в размер на 179 377 777.00 (сто седемдесет и девет милиона триста седемдесет и седем хиляди седемстотин седемдесет и седем) евро без Данък добавена стойност или 350 832 437,59 (триста и петдесет милиона осемстотин тридесет и две хиляди четиристотин тридесет и седем лв. и 0,59) лв. без Данък добавена стойност, която е в границите на прогнозната стойност на поръчката и е с 18 262 444,46 (осемнадесет милиона двеста шестдесет и две хиляди четиристотин четиридесет и четири лв. и 0,46) лв. без Данък добавена стойност по – ниска от препоръчаната от участника Д3ЗД „ Расово – Провадия Конституционен съд “ цена.

ДЗЗД „ ФЕРОЩАЛ БАЛКАНГАЗ “ е обединяване от две български и една непозната компания, като негови членове са: Ферощал Индустрианлаген ГмбХ – Германия, „ Главболгарстрой “ АД и Главболгарстрой Интернешънал “ АД. Декларирани от обединяването подизпълнители са: Солар Търбайнс Юръп С.А. - Белгия, " Турбо Машина България " ЕООД и " Химкомплект Инженеринг " АД.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР