Булгартрансгаз купува активите и земите на Южен поток България за

...
Булгартрансгаз купува активите и земите на Южен поток България за
Коментари Харесай

Булгартрансгаз купува активите на Южен поток България

" Булгартрансгаз " купува активите и земите на " Южен поток България " за 13 187 688 лева.  Това излиза наяве от решение за класиране на единствения участник в социална поръчка - " Южен поток България ", която е по процедура договаряне без авансово съобщение.  

Обществената поръчка бе оповестена на 6 март и завършва през днешния ден с решение за сключване на контракт за покупка на активите на компанията, която трябваше да е притежател на газопровода " Южен поток " на територията на България. В нея 50% бяха благосъстоятелност на БЕХ, а 50%  - на " Газпром ". 

До поръчката се стигна след писмо от министъра на енергетиката Теменужка Петкова от 26 януари 2018 година до " Булгартрансгаз ", във връзка постъпила информация, че акционерите в " Южен поток България "   са приели решение за преустановяване на дейностите по плана и са дали мандат на шефовете на взаимното сдружение да продадат активите на компанията " Южен поток България ". 

Шефът на БЕХ Петьо Иванов пък е изразил мнение, че е оправдано активите на " Южен поток България "   да бъдат непокътнати в границите на групата БЕХ и да бъдат употребявани за други планове,  които ще бъдат осъществени от " Булгартрансгаз ".

Какво придобива " Булгартрансгаз "? Активите (интелектуална собственост) включват отчет за Оценка на въздействието върху околната среда, обстоен организационен проект - парцеларен проект и проект за застрояване, механически планове, геотехнически, геоложки и археологически изследвания, учредено право на градеж.

Българската компания придобива право на благосъстоятелност върху 28 поземлени парцели, благосъстоятелност на " Южен поток България ", както и право на градеж върху 5 парцела, учредено в интерес на " Южен поток България ". 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР