Bulgaria ON AIR Mорето изхвърли обезглавено бебе делфин край плаж Корал.

...
Bulgaria ON AIR
Mорето изхвърли обезглавено бебе делфин край плаж Корал.
Коментари Харесай

Морето изхвърли обезглавено бебе делфин край Корал

 Bulgaria ON AIR Mорето изхвърли обезглавено бебе делфин край плаж " Корал ". Еколози считат, че евентуално делфинът е умрял в резултат на бракониерски улов на калкан. В екоинспекцията в Бургас досега са постъпили 12 сигнала за изхвърлени от морето мъртви делфини.

Всяко лято морето изхвърля десетки мъртви делфини. От сдружението " Да запазим Корал " през 2015 година вършат интернационално следствие, което открива, че повода е усложнение в бракониерските мрежи за улов на калкан на турски риболовци, написа Bulgaria ON AIR.

" Те разпъват едни мрежи, които са стотици километри. Очите на тези мрежи са дребни, в тях влизат дребните делфинчета, удушават се за 5-10 минути, когато те чистят мрежите от калкана. Делфинчетата ги изхвърлят във водата и те след 100-200 километра идват по нашите крайбрежия ", сподели Атанас Русев от съдружие " Да запазим Корал ".

През 2016 година постъпи предложение в рибарските мрежи да бъдат сложени акустични устройства, по този начин наречените пингери, които да защищават делфините от заплитане. Оказа се обаче, че те са безполезни.

От екоинспекцията в Бургас споделят, че е доста мъчно да се откри дали има човешка интервенция при гибелта на делфините, които морето изхвърля.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР