„Булгаргаз“ внесе предложение до КЕВР за поскъпване на природния газ

...
„Булгаргаз“ внесе предложение до КЕВР за поскъпване на природния газ
Коментари Харесай

Булгаргаз поиска поскъпване на газа с 3,5%

„ Булгаргаз “ внесе предложение до КЕВР за повишаване на природния газ за първото тримесечие на 2019 година с 3,5% , оповестиха от пресцентъра на сдружението.

" В сходство с условията и изискванията на Наредба № 2/2013г. за контролиране на цените на природния газ, " Булгаргаз " ЕАД, дъщерно сдружение на " Български Енергиен Холдинг " ЕАД, предлага на КЕВР да утвърди цена на природния газ за първо тримесечие на 2019г. в размер 44.80 лева./MWh (без цени за достъп, транспорт, данък и ДДС). В съпоставяне с одобрената за четвърто тримесечие на 2018 година цена (без цени за достъп, транспорт, данък и ДДС), препоръчаната за І-во тримесечие на 2019г. е по-висока с 3.51% или 1.52 лева./MWh ", оповестяват от сдружението.

От регулатора към този момент оповестиха, че при сходно нарастване няма да се наложи смяна в цената на парното, топлата вода и тока. Очаква се Комисията да прегледа и утвърди предлагането на " Булгаргаз " до края на този месец.

" При такова покачване на цена, в случай че несъмнено, Комисията го утвърди, това значи, че цената на топлинната и на електрическата сила няма да бъде изменена от 1-ви януари ", разяснява ръководителят Иван Иванов.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР