Булгаргаз прогнозира с 1.3% по-скъп природен газ за юни, макар

...
Булгаргаз прогнозира с 1.3% по-скъп природен газ за юни, макар
Коментари Харесай

Държавата бави цената на газа за април, но прогнозира за юни

" Булгаргаз " предвижда с 1.3% по-скъп природен газ за юни, въпреки че от 1 април и в навечерието на изборите българският пазар остана без цена за синьото гориво.

35.74 лева./MWh е прогнозната цена на природния газ за юни 2021 година, оповестиха от държавната компания. В цената не са включени цени за достъп, транспорт, данък и Данък добавена стойност. Окончателно предложение за одобряване на цената ще бъде подадено за одобряване от КЕВР на 1 юни, отчитайки котировките на ценообразуващите съставни елементи към 31 май 2021 година

Както Mediapool писа от. Причината е, че Министерството на енергетиката удължи назначената на 26 март, инспекция в държавния газов снабдител " Булгаргаз " по тази причина по какъв начин са направени плановете за желаното от сдружението повишаване на цената за идващия месец с към 13 на 100.

През март цената на горивото е 28.64 лева за мегаватчас без налози и такси за достъп и транспорт през газовата мрежа. Предложението на сдружението бе тя да се вдигне на 32.32 лева, което е основна смяна и то дни преди парламентарните избори.

Подход на държавното управление за дълги инспекции при повишаващи се доста цени на газа не е иновация. Същото се случи на 1 септември 2020 година, когато в изискванията на антиправителствените митинги енергийният министър Теменужка Петкова невиждано подреди на газовото сдружение да отдръпна заявката си за повишаване на газа с 20 на 100. Тогава също бе осъществена инспекция и нямаше цена на газа близо две седмици. Това докара до безпорядък с фактурирането на продадените от " Булгаргаз " количества газ. В последна сметка Петкова се увери, че изчисленията на подопечното ѝ сдружение са наред и цената бе нараснала.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР