Булгаргаз предпочита да внася скъп газ от Газпром, вместо евтин

...
Булгаргаз предпочита да внася скъп газ от Газпром, вместо евтин
Коментари Харесай

Владислав Панев: 20% по-ниска цена на газа, ако е внесен от Азербайджан

" Булгаргаз " избира да внася безценен газ от " Газпром " , вместо на ниска цена на половин цена от Азербайджан. Това може да смъкна цените на газа с 20%.

Цената на газа може да падне още тази зима, в случай че количествата в хранилищата ". Това сподели в " Офанзива с Любо Огнянов " по " Нова нюз " Владислав Панев от " Зелено придвижване ", част от " Демократична България ".
 Газпром заплаща 349 млн. евро авансово с цел да резервира потенциала на тръбопровода в България
Газпром заплаща 349 млн. евро авансово с цел да резервира потенциала на тръбопровода в България

Булгартрансгаз ще употребява по-голямата част за предплатено заплащане на саудитската компания, построила газопровода

Той не поддържа нуклеарната мощ при непазарни условия и счита, че високите цени на тока водят до осмисляне на други възможности от страна на бизнеса.

В края на август от БЕХ разкриха, че договорът за доставка на природен газ от Азербайджан и документите по осъществяването му плануват " Булгаргаз " ЕАД да получава доставките на точка Комотини в Гърция . Това е свързващата точка сред Трансадриатическия газопровод (ТАП) и Междусистемната връзка Гърция-България (IGB), по която е планувано природният газ да доближи до България.

БЕХ признаха за забавянето и продължаващото строителство на междусистемната връзка, поради което точка Комотини не беше въведена в употреба към дата на начало на доставки по контракта - 31.12.2020 година
 В Екологичен потенциал упорстват за следствие на
В Екологичен потенциал упорстват за следствие на " Газпром " за скока на цената на газа

Европейска комисия да ревизира за операция на пазара, а " Газпром " успокоява Европейски Съюз, че може да му достави газ за зимата

Очаква се тя да бъде въведена в употреба в средата на 2022 г ., когато ще може да се доближи цялостният размер доставки според изискванията на Договора.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР