Булгаргаз“ предлага още по-голямо поевтиняване на газа за февруариПриродният газ

...
Булгаргаз“ предлага още по-голямо поевтиняване на газа за февруариПриродният газ
Коментари Харесай

Вечерни новини: „Булгаргаз“ предлага по-евтин газ за февруари; ChatGPT ликвидира професии

„ Булгаргаз “ предлага още по-голямо поевтиняване на газа за февруари
Природният газ в България евентуално ще поевтинее повече от предварителната прогноза и спадът на цената през февруари ще приближи 30%. Това стана ясно от думите на шефа на публичния газов снабдител „ Булгаргаз “ Деница Златева по време навън съвещание на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР).
Професиите, които ChatGPT може да направи непотребни
Темата за изкуствения разсъдък е по-актуална от всеки път на фона на зародилата се фикс идея по генеративния чатбот ChatGPT, а многомилиардната инвестиция на Microsoft единствено акцентира големия капацитет на технологията. За следващ път обаче това подхранва и битуващите от дълго време страхове за специалности, които логаритмите ще изземат от хората.
Лихвите по жилищните заеми в България се подвигнаха до 1-годишен връх
Лихвите по жилищните заеми обърнаха посоката си от края на лятото насам и по този начин към края на 2022 година те се подвигнаха до едногодишен връх. Към края на годината растеж в лихвените проценти се следи както при всички типове заеми, по този начин и при всички типове депозити, въпреки и те да са дребни в диапазона 0.1 – 0.3 пункта за последното тримесечие.
Коя е българската Ampeco, получила $13 милиона от фонд на BMW
Решението на състезател от ранга на BMW да вложи милиони в малко позната и към момента прохождаща компания безспорно насочва прожекторите към втората. А когато тя се окаже българска, ползата скача неведнъж. Такъв е сюжетът със стартъпа Ampeco, който тази седмица влезе в медийните заглавия с новината, че е привлякъл 13 млн. $ от BMW i Ventures – звеното за рисков капитал на автомобилния колос BMW Group.
ГЕРБ предложиха общините да глобяват шофьоритеОбщините да могат да постановат санкции на водачи, които минават на червен светофар, карат с по-висока скорост от допустимата или са паркирали погрешно. Нарушенията да могат да бъдат проследявани с камерите на общините, оферират депутатите Александър Ненков и Маноил Манев от ГЕРБ с промени в Закона за придвижване по пътищата.Колко пари ще получи всяка община за субсидиране на междуградския превоз
В сряда кабинетът отпусна допълните 100 млн. лева за по-евтин публичен превоз в цялата страна. От тези средства 73 млн. лева са планувани за градския превоз, а други 27 млн. лева – за междуселищния и децата до 10-годишна възраст ще пътуват гратис. Освен това отстъпката за възпитаници се усилва от 20 на 70%, а възрастните хора ще могат да пътуват с до 40% по-евтини карти. Намаленията ще се образуват по отношение на постоянните цени на транспортните документи.
Водещи стопански системи в Европейски Съюз са срещу новия общ „ зелен “ дълг
Плановете на Европейската комисия да сътвори нов фонд, посредством който да финансира зелената промишленост в Европейския съюз, се сблъскват с възходяща съпротива. Седем страни от Европейски Съюз намерено отхвърлиха концепцията в писмо до изпълнителната власт на Блока, предава Reuters.
Само електрическите автомобили могат да спасят автомобилните компании
Изненадващото разбъркване в управлението на Toyota Motor Corp, възобновената неотложност при Renault и Nissan Motor Co за преструктуриране на техния съюз и декларацията на Илон Мъск, че Tesla Inc ще бъде авто производител номер 1 в света с огромна преднина, имат едно общо нещо – това, което в миналото е определяло центъра на световната автомобилна промишленост, към този момент го няма, написа Reuters в собствен разбор.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинБулгаргаз по-евтин газ изчезващи специалности професии на бъдещето ChatGPT жилищен заем жилищни заеми връчване на санкции български общини сигурност по пътищата градски превоз бъдеще на електрическите автомобили електрически автомобил зелено бъдеще зелена стопанска система BMW BMW i Ventures Ampeco ПоследниНай-четениНакратко 36 Вечерни вести: „ Булгаргаз “ предлага по-евтин газ за февруари; ChatGPT ликвидира специалности Компании 80 Коя е българската Ampeco, получила $13 милиона от фонд на BMW Финанси 264 Лихвите по жилищните заеми в България се подвигнаха до 1-годишен връх To:know 92 Колко пари ще получи всяка община за субсидиране на междуградския превоз Политика 236 Водещи стопански системи в Европейски Съюз са срещу новия общ „ зелен “ дълг Бюрокрация 884 ГЕРБ предложиха общините да глобяват водачите Хай-тек 1720 Професиите, които ChatGPT може да направи непотребни Енергетика 912 „ Булгаргаз “ предлага още по-голямо поевтиняване на газа за февруари Индустрии 376 Само електрическите автомобили могат да спасят автомобилните компании Финанси 692 ЕЦБ ще продължи с повдигането на лихвите, само че докога? Компании 21032 Основаната от българин Sunotec прави възторг на слънчевия пазар в Европа To:know 15348 Пари за солари на покрива – всичко за процедурата Политика 7656 Брюксел започва наказателни процедури против България Хай-тек 7138 Електромобил от ново потомство взема решение казуса с сложното зареждане (галерия) Компании 6946 Френската Serta уголемява завода в Кърджали с 15 млн. лева Градоустройство 4259 Къде тъкмо ще минават новите станции на метрото до бул. „ Цариградско шосе “ Накратко 3716 Вечерни вести: Инвестиция за 15 млн. лева.; Рекордни спестявания в България Европари 3083 Пари от Европа: по какви стратегии може да кандидатства бизнесът през 2023 година Образование 2909 Учителите желаят най-малко 20% нарастване на заплатите Индустрии 2882 Кабинетът удължи 4 концесии за подземни благосъстояния Всички вести
НАПИШИ КОМЕНТАР