Булгаргаз и руската Газпром експорт сключиха допълнително споразумение към Договора

...
Булгаргаз и руската Газпром експорт сключиха допълнително споразумение към Договора
Коментари Харесай

България ще пести около 81 млн. лева от новата точка на доставка на природен газ

" Булгаргаз " и съветската " Газпром износ " подписаха в допълнение съглашение към Договора за доставка на природен газ от 15 ноември 2012 година, показват през днешния ден от българската компания.

С подписването на допълнението от на следващия ден, 1 януари, се трансформира пунктът на доставка - от " Исакча " и " Негру-Вода " на " Странджа 2/Малкочлар ".

Постигнатите договорености са в полза на " Булгаргаз " ЕАД и на потребителите на природен газ в страната. Финансовите изгоди от промяната на пункта на доставка се правят оценка в подобен размер на 81 млн. лв., оповестява " Булгаргаз ".

Икономията се дължи на отпадането на разноските за достъп и транспорт през територията на Румъния в подобен размер на 76 млн. лв.. В допълнение " Булгаргаз " ЕАД ще спести 4.6 млн. лв. от по-ниските такси от новия пункт за приемане на природен газ.

Част от икономията е отразена в препоръчаното понижение на цената на природния газ за първото тримесечие на 2020 година, написа в известието.

" Булгаргаз " ЕАД продължава договарянията с " Газпром износ " за понижение на доставната цена на природния газ за страната, написа в известието. Българската страна упорства доставната цена да отразява развиването на цените на ликвидните континентални газови хъбове и настоящите гранични цени за Германия, Франция и Италия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР