Булгаргаз“ ЕАД предложи на Комисията за енергийно и водно регулиране

...
Булгаргаз“ ЕАД предложи на Комисията за енергийно и водно регулиране
Коментари Харесай

„Булгаргаз” предлага по-ниска цена на газа от януари

„ Булгаргаз “ ЕАД предложи на Комисията за енергийно и водно контролиране да утвърди цена на природния газ за първото тримесечие на 2020 година, в размер 43,98 лева./MWh (без цени за достъп, транспорт, данък и ДДС) за крайни доставчици на природен газ и за лица, на които е издадена лицензия за произвеждане и транспорт на топлинна сила, осведомят от сдружението.

В съпоставяне с одобрената за четвърто тримесечие на 2019 година цена (без цени за достъп, транспорт, данък и ДДС), препоръчаната за І-во тримесечие на 2020 година е по-ниска с 1,94% или с 0,87 лева./MWh.

Намалението на цената се дължи на предстоящите по-ниски разноски за доставка по отношение на смяна на пункта на доставка, считано от 01.01.2020 година, като същият се планува да бъде на „ Странджа/Малкочлар “ на българо-турската граница.

„ Булгаргаз “ ЕАД води договаряния с ООО „ Газпром износ “ за понижение на доставната цена на природния газ за страната. Въпреки че срокът за реализиране на съглашение изтече на 03.12.2019 година, двете страни не престават договарянията. Българската страна упорства доставната цена за българския консуматор да отразява развиването на цените на ликвидните континентални газови хъбове и настоящите гранични цени за Германия, Франция, Италия. Интересът на двете страни допуска договарянията да бъдат финализирани в най-кратък период, означават от сдружението. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР