БулфотоВ световната класация на университетите QS World University Rankings за

...
БулфотоВ световната класация на университетите QS World University Rankings за
Коментари Харесай

Софийският университет се качи с 50 места в световната класация. Нито един друг български ВУЗ не влиза

Булфото

В международната ранглиста на университетите QS World University Rankings за 2022 година, оповестена на 8 юни 2021 година, Софийският университет се подрежда на 591-600 място. Най-старият и влиятелен български университет взе участие в класацията от 2014 година и настоящето място е най-високото досега. Тази година университетът се изкачва с 50 места и е класиран в топ 46%, оповестиха от СУ.

В класацията на QS World University Rankings 2022 участват най-хубавите университети в света. Тази година за присъединяване в класирането са кандидатствали 1673 университета, от които до класиране са позволени единствено 1300. За първа година Софийският университет получава и документ за мястото си в авторитетната международна ранглиста.

Университетите се правят оценка въз основата на шест критерия: академична известност, научна известност, известност измежду работодателите, съответствие на студенти и преподавателски състав, брой цитирания на факултет, брой задгранични студенти и задгранични преподаватели.

Алма матер е единственият български университет, който намира място в класацията.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР