БулфотоИзмамниците в България се активизираха.Във връзка със зачестили опити за

...
БулфотоИзмамниците в България се активизираха.Във връзка със зачестили опити за
Коментари Харесай

Внимание: Измамници се представят за полицаи, прокурори, лекари и дори ваши роднини

Булфото

Измамниците в България се активизираха.

Във връзка със зачестили опити за телефонни измами, главно в Североизточна България, Министерство на вътрешните работи предизвестява хората да не дават пари и полезности след позвънявания от непознати, без значение за кого се показват.

Телефонните измамници са извънредно изобретателни. Те сортират жертвите си на инцидентен принцип. Обичайно първото позвъняване става на стационарен номер, след което връзката може да продължи и на мобилен от прикрит или чужд номер, допълват от Министерството на вътрешните работи.

Сценариите, които употребяват измамниците, са най-различни – от " доктор ", който оповестява за потърпевш родственик и желае пари за скъпоструващо лекуване, до " непосредствен ", претърпял акцидент. Често се употребява и сюжет, при който непознатият се показва за " служител на реда " или " прокурор ", търсещ подпомагане при провеждаща се интервенция за залавяне на нарушители.

Министерство на вътрешните работи припомня, че по никакъв мотив и с никаква цел не съществува процедура при акции да се търсят пари от жители.

Въпреки че няма растеж на довършените телефонни измами, полицията още веднъж обръща внимание на хората да се отнасят със подозрение, когато беседват с чужд.

" Запомнете главното предписание: получите ли позвъняване от чужд за подпомагане на полиция, разтърсващ роман, молби за помощ или безпардонни закани, с следващи претенции – даване на пари или полезности, знайте, това е телефонна машинация! Не се поддавайте, прекъснете връзката! ", приканват от  ведомството.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР