БулфотоИсковете срещу Русия от международни дела след анексирането на Крим

...
БулфотоИсковете срещу Русия от международни дела след анексирането на Крим
Коментари Харесай

Съдебните искове срещу Русия заради анексията на Крим стигнаха 100 милиарда долара

Булфото

Исковете против Русия от интернационалните каузи след анексирането на Крим доближиха 100 милиарда $. Това е към 6-7 % от целия Брутен вътрешен артикул на Русия и съвсем 40 % от всички доходи в бюджета на страната.

Обемът на претенциите в съдилищата порастват " като гъба ". Общата сума прилижава до откуп от 100 милиарда $, съобщи във вторник пълномощният представител на президента Гарри Минх.

„ В момента текат 37 производства в арбитражна пълномощия и в границите на тези процеси са предявени искове против Руската федерация на обща стойност 99 милиарда Долара “, сподели Минх (цитиран от Интерфакс). Размерът на исковете, сподели той, се е утроил съвсем през последните години. По-специално това се дължи на „ обединяването на Крим с Русия “, сподели Минх, представен от finanz.ru. 

Размерът на исковете се е утроил през последните години. По-специално това се дължи на „ обединяването на Крим с Русия “, сподели Минх. „ Няколко години по-рано тази сума беше по-скромна - 35 милиарда $ “, съобщи той. Общият размер на вземанията от Русия съвсем се изравнява с размера на неизразходваната част от Фонда за национално богатство, която към 1 юни възлиза на 116 милиарда $. За хипотетично заплащане на настояванията това се равнява на 16% от запасите на Централната банка (605 милиарда долара), 38% от приходите на федералния бюджет (18,765 трилиона рубли) и 30% от годишните доходи от експорт на цялата стопанска система (332 милиарда $ през предходната година ) ще се изисква. Половината от сумата (50 милиарда долара) идва от правосъдния иск за ЮКОС.

Международният арбитраж, основан посредством посредничеството на Постоянния трибунал в Хага, след 10 години разглеждане на делото през 2014 година подреди на Русия да заплати обезщетение на компании, свързани с някогашните акционери на ЮКОС - ЮКОС Универсал, Хъли Ентърпрайсис и Ветеран Нефт. Съдиите счетоха, че дейностите на Русия против ЮКОС нарушават Договора за Енергийна харта, който страната подписва, само че не ратифицира.

Две години по-късно съдът в Хага анулира решението, само че по-висока инстанция - Апелативният съд - го възвърне. През май предходната година Русия подаде касационна тъжба против това решение до Върховния съд на Холандия. През декември Върховният съд отхвърли настояването за прекъсване на осъществяването на арбитражни решения до чуване всъщност. Общият размер на дълга по делото на YUKOS доближи 57 милиарда $ заради наказания, които " навъртяха " за 6 години неплащане.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР