БулфотоИнтересен ще е изборът за Нобелова награда за мир тази

...
БулфотоИнтересен ще е изборът за Нобелова награда за мир тази
Коментари Харесай

Номинираха и Путин за Нобелова награда за мир

Булфото

Интересен ще е изборът за Нобелова премия за мир тази година.

Руският президент Владимир Путин е в листата с претенденти за Нобелова премия, която ще бъде връчена през 2021 година.

Предварителният брой претенденти е 286 души. Искането за кандидатурата на Путин дойде на 10 септември от съветския публицист Сергей Комков.
През 2014 година съветският водач беше в листата с претенденти за Нобелова премия, съобщи Евроком.

Церемонията по връчването на Нобелова премия ще бъде на 10 декември.

Историята познава и случаи, когато премията не е присъдена на никого.

Списъкът с претенденти за влиятелната премия се образува от предложенията на хиляди членове на парламенти и предходни лауреати по целия свят

Алексей Навални, Грета Тунберг и Световната здравна организация. Това са част от тазгодишните номинации за Нобелова премия за мир. Активистите са измежду най-спорните имена в последните месеци, а Световната здравна организация получава мястото си в листата поради огромната роля в пандемията от COVID-19.

Списъкът с претенденти за влиятелната премия се образува от предложенията на хиляди членове на парламенти и предходни лауреати по целия свят. Крайното решение обаче е единствено на Нобеловия комитет в Осло.

Навални, Тунберг и Световната здравна организация са препоръчани от норвежки депутати. Впечатление прави, че точно номинациите на групата от Осло печели наградата в последните шест години като се изключи 2019-та.

" Тази година се открояват три съществени тематики – несъмнено международната пандемия и оправянето с нея. На второ място е войната с подправените вести и на трето са деятелите, които се борят за правата на индивида и демокрацията. И трите са съществена част от дневния ред на човечеството. Мисля, че има извънредно мощни претенденти за Нобелова премия за мир за 2021 година ", сподели Хенрик Урдал, директор на Института за проучване на проблемите на мира.

Сред тях с изключение на Тунберг, Навални и Здравната организация са беларуските активистки Светлана Тихановска и Мария Колесникова, организацията „ Репортери без граници “ и към този момент някогашния американски президент Доналд Тръмп.

" Мисля, че възможностите на Тръмп да получи премията за мир е нулев. Такива бяха и преди последните събития и щурма в Капитолия, в този момент обаче въвсем нямам доверие, че би се случило ", добави Урдал.

Името на новия носител на Нобеловата премия ще стане ясно през октомври.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР