БулфотоПродължаваме напред I’ll be back, това написа досегашният министър на

...
БулфотоПродължаваме напред I’ll be back, това написа досегашният министър на
Коментари Харесай

Красен Кралев, ГЕРБ: I’ll be back

Булфото

" Продължаваме напред  ❤️

I’ll be back ", това написа досегашният министър на спорта Красен Кралев, освобождавайки поста. 

" Днес (б.ред. 11 май) завършва вторият ми мандат като министър на младежта и спорта в третото държавно управление на Бойко Борисов. Първият мандат продължи от 7 ноември 2014 година до 27 януари 2017 година Вторият - от 4 май 2017 година до през днешния ден. Изключително горделив съм от това, което постигнахме с моя екип за тези 6 години и 3 месеца.

Успяхме да изработим напълно нов Закон за физическото образование и спорта. Той беше дълго чакан от цялата спортна общественост и позволи редица неуредени неща в бранша.

Инвестирахме средства в реконструкцията на над 100 спортни уреди в цялата страна. Това беше измежду главните ни задания, с цел да имат спортистите ни модерни условия за подготовка. До момента никой различен не беше правил сходни вложения в бранша.

Издигнахме реномето на България като отличен уредник на спортни събития от най-голям сан. Страната ни беше хазаин на международни шампионати по волейбол, художествена гимнастика, гребане, шорттрек, скокове на батут. Приехме голям брой европейски шампионати, олимпийски квалификации, международни купи и интернационалните шампионати в редица спортове. Всички те бяха с блестяща организация на международно равнище – оценка дадена от всички посетители и участници.

Увеличихме двойно дотацията за спортните клубове, тъй като те са в основата на построяването на спортните ни гении.

Постигнахме заслужено систематизиране на средствата за спорт, като приехме правилото, че който работи добре и реализира резултати, би трябвало да получава повече.

Направихме доста за спорта в учебно заведение. Започнахме първия стадий от построяването на физкултурни салони в учебни заведения, които не разполагат с естествени условия за осъществяване на часовете по физическо образование. Увеличихме със 70% средствата за физическа интензивност на деца, възпитаници и студенти.

В персонално качество два пъти бях избиран за член на Управителния съвет на Световната антидопингова организация (WADA) като представител на страните членки на Европейски Съюз.

През цялото време бях покрай спортистите, поддържах непрестанна връзка с тях и с ръководителите на спортните организации, с цел да мога навреме да намеря решение за всеки проблем или зародил проблем. Подкрепях българските състезатели в огромните провокации пред тях. И ще продължа да го върша.

Някакви политически еднодневки приказват, че желаят да „ изчегъртат “ постигнатото от нас. Това ли ще изчегъртат? Не, няма да им го позволим! Направеното не може да бъде заличено.

Гордея се с всичко, което постигнахме дружно с екипа ми. Направихме всичко, което беше по силите ни и в пълномощията ни. Тръгвам с високо вдигната глава, тъй като работихме с голяма отдаденост и вложихме цялата си сила в името на българския спорт.

Продължаваме напред

I’ll be back "



 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР