Булфото, архивВсе още няма официална реакция за арестите в България

...
Булфото, архивВсе още няма официална реакция за арестите в България
Коментари Харесай

Още няма официална реакция от Русия за арестите в България

Булфото, списък

Все още няма публична реакция за арестите в България на лица, обвинени в шпионаж за Русия.

Стана ясно, че арестуваните са българи и няма съветски жители измежду тях.

Руските медии обаче отразяват случая, базирайки се единствено на българските източници.

Няколко души са задържани в България за шпионаж в интерес на Русия, оповестяват съветски организации, базирайки се на български медии.

Те са арестувани в хода на спецоперация на Държавната организация за национална сигурност, написа ТАСС, за която новината е водеща, съобщи БНР.

Като цитира Българска национална телевизия, организацията отбелязва, че информацията не е доказана към момента нито от прокуратурата, нито от Министерството на вътрешните работи на България.

РИА Новости добавя, че става дума за група служители с достъп до секретна информация. И напомня, че през септември предходната година българското външно министерство разгласи за личност нон грата двама чиновници на съветското комерсиално посланичество и ги експулсира по съмнения „ шпионаж “.

Както означи посолството на Русия в София, българската страна не е показала никакви доказателства в удостоверение на сходни обвинявания. Като ответна мярка съветското външно ведомство също изгони двама български дипломати, написа РИА Новости.

В средата на декември за личност нон града беше разгласен съветският боен аташе, който българската прокуратура заподозря в събиране на военна информация.

В съветското посолство дефинираха мярката като неоснователна, отбелязвайки, че „ такива дейности не са в интерес на развиването на разговора във военната сфера, както и на укрепването на стабилността в Черноморския район “.

В отговор Москва разгласи за личност нон града помощника на военния аташе в българското посолство, напомня РИА Новости.
Днес у нас продължава следствието по случая. Предстои да стане ясно на какъв брой от тях ще бъдат повдигнати обвинявания или ще бъдат привлечени като очевидци.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР