Будистката общност в с. Борнарево, Радомирско ще си изгради будистки

...
Будистката общност в с. Борнарево, Радомирско ще си изгради будистки
Коментари Харесай

Строят будистки храм в Радомирско

Будистката общественост в с. Борнарево, Радомирско ще си построи будистки ашрам, за поклонение и уединение в природата, написа struma.bg.

Специалният храм ще се простира върху повърхност на 10 дка. Върху този терен ще има две къщи и голяма градина.

В момента се строи едната къща и по думите на локалните хора будистите, които имат парцела, са интелигентни хора с висше обучение. Планира се построяването на светилище със скулптура на Буда, както и 2 ступи, които символизират съвършената естетика във Вселената. Будисткият паметник носи благоденствие и сбъдва стремежи, само че не на всички, а единствено на хората с положителни планове. В ашрама ще заживеят непрекъснато хора. Плановете са това да се случи до края на годината.



Будистката общественост в България сега наброява няколкостотин души. Будизмът е една от водещите международни религии от позиция на почитатели, географско разпространяване и обществено-културно въздействие. Въпреки че е най-много източна вяра, Западният свят бързо стартира да я практикува и да се интересува от ученията ѝ. Последователите на Буда медитират всяка седмица и почитат всяко пълнолуние, тъй като за тях то е знак на промяна. Според будистката общественост у нас будизмът не е тъкмо вяра, а философска школа, която ни оказва помощ да преодолеем провокациите на новата ера.

Всеки един от тях, без значение кой е и какъв е, следва десетте будистки добродетели благотворителност, добродетелност, мъжество, мъдрост, активност, самообладание, правота, увереност, любов, душевно равновесие. Един от най-важните им празници е Весак, това е майското пълнолуние, когато човек се отваря към моралната светлина и става по-добър и съчувствен. Важен празник е будистката Нова година, която всяка година е на друга дата. През 2018 година тя е била на 16 февруари.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР