btv Трагичен случай в Пловдив - 18-годишно момче почина, а родителите

...
btv
Трагичен случай в Пловдив - 18-годишно момче почина, а родителите
Коментари Харесай

Детето на пловдивски адвокат издъхна пред родителите си в болница! Бащата: Чудовища!

 btv Трагичен случай в Пловдив - 18-годишно момче умря, а родителите алармират за позволена лекарска неточност. Синът на юрист Йордан Давчев,18-годишният  Теодор, бил признат в неврохирургията на университетската болница " Свети Георги ",  откакто блъснал главата си. Момчето е оставено в болничното заведение за наблюдаване, защото повръщало след удара.

Ден преди изписването, родителите заварват сина си в болничното заведение, борейки се за живота си, самичък в болничната стая.  " Когато отидохме с моята брачна половинка да забележим детето в 5:30 ч., тъй като то в три и половина ни се обади да пита къде съм и по кое време ще дойдем, го заварихме пред мъка. Жена ми сподели: " Не мога да събудя детето, тичай, викай доктор “. Аз отивам при сестрите, сварвам ги в дежурната стая - целият сестрински  състав със санитарките, пият кафе, пушат цигари, гледат турски сериали и когато споделям: " Викайте доктор, детето не може да се разсъни ", една от сестрите споделя: " Спокойно, не викайте, ние му дадохме мощно обезболяващо и по тази причина не може да го разсъните “, споделя Йордан  Давчев, татко на умрелия Теодор. Започват животоспясяващи дейности, само че момчето издъхва пред очите на родителите си. 

" По някое време е тръгнал да повръща, защото са му дали приспивателно, след консултация с лекари разбрахме, че то това приспивателно мощно обезврежда дихателната система и гълтачната, той не е могъл - мускулатурата като цяло - не е могъл да повърне и се е аспирирал течността назад в дробовете, де факто той се е задушил “, споделя бащата.

Майката на момчето предложила да остане с него в болница да го следи, само че я уверили, че няма потребност.

От лечебното заведение обявиха за bTV, че е назначена щателна инспекция за настъпилата гибел. При позволение от Окръжна прокуратура и околните на умрелия пациент ще има подготвеност да даде цялостните резултати от инспекцията

" Ръководството на лечебното заведение изрича съболезнованията си на фамилията и околните и ще направи всичко допустимо за изясняване на случая! ", се споделя в известието.

" Знам, че няма да ми се върне детето, само че желая да кажа на цялото общество, че наред със експертите, които доста почитам, в здравната система има чудовища, от които  тя би трябвало да се почисти “, споделя бащата на умрялото момче.

Прокуратурата проверява трагичния случай.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР