БТВ Скандал в комисията по казуса Росенец. Заседанието продължи близо три

...
БТВ
Скандал в комисията по казуса Росенец. Заседанието продължи близо три
Коментари Харесай

Скандал между депутати заради казуса Росенец

 БТВ Скандал в комисията по проблема " Росенец ". Заседанието продължи близо три часа. За чуване беше поканен кметът на Бургас, само че се оказа, че част от депутатите не знаят за това и обявиха, че не са готови с документи, с цел да задават детайлни въпроси. Още първоначално Движение за права и свободи и " Демократична България " влязоха в спор.

" Нека когато се изслушват в качеството си на държавни органи, всички сътрудници да са известени. Това пристигна малко като изненада ", съобщи Хамид Хамид, Движение за права и свободи. 

" Поредната бизсмислена комисия с следващите безсмислени решения. Днес очевидно ще има тълкования. Ние не знаем защо са тук ", уточни сътрудника му Рамадан Аталай. 

Калоян Янков от Демократична България беше безапелационен: " Разбирам ви,че е безмислена. За нас има огромно значение. Този лесопарк и регион е доста важен за това какво се е случвало в страната "

Беше подложен въпросът дали има и какъв брой са противозаконните постройки край " Росенец ".

" Как общината е позволила строителство на големи по размер обекти. Излиза че са 14 ". попита Янков. 

" Да, има установени противозаконни обекти. Имаме двуетажна солидна постройка. До момента,  в който не е получен сигнал, ние не правим такива инспекции. Не разполагаме с запас. Ние сме реагирали незабавно, щом е получен сигнал ", отгоровори инж. Чанка Коралска, зам.-кмет на Община Бургас.

" Ако желаете да спрем малките екрани и да спрем шоуто - и към вас,  и към общината, в случай че говорите, че има нелегално строителство ", акцентира Рамадан Аталай. 

Стигна се до скандал след прожекция на фрагменти от брега на морето и обвинявания, че ръководителят не овладява обстановката със задаването на въпроси. Беше решено да бъдат поканени за чуване представители на държавни институции - измежду тях са министърът на Вътрешните работи, шефът на НСО, областият шеф на Бургас и всички документи от Агенцията по кадастъра.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР