бТВ Родителите на починалото в края на ноември 3-годишно дете продължават

...
бТВ
Родителите на починалото в края на ноември 3-годишно дете продължават
Коментари Харесай

Адвокат за смъртта на тригодишното дете: Има истина, която се опитват да бъде покрита

 бТВ Родителите на умрялото в края на ноември 3-годишно дете не престават да търсят истината. Случаят закупи голяма популярност в страната, откакто персонално министър председателят Бойко Борисов разпореди, до момента в който се обясни истината, да бъдат освободени шефовете на трите лечебни заведения, през които бе минало детето.

След инспекцията лекарите бяха оневинени, а шефовете възобновени на постовете им, защото бе обявено, че детето не е можело да бъде избавено. Според юриста, който са наели родителите - София Николова, осъществената инспекция е компрометирана и опорочена, защото се базира на документи, които са преработени.

" Първата епикриза, която е дадена, е без диагноза, няма и автограф на анестезиолог, а той е бил от самото начало до детето ". Освен това, съгласно София Николова, подписите на мястото на лекуващия доктор и на началника на клиниката са на еднакъв човек, заради което е поискана експертиза да откри това.

" След две седмици изискахме цялата история на болестта и се оказа, че оттова ни се издаде епикриза с щемпел " правилно с оригинала ". А тя се разграничава - към този момент има сложени диагнози - двустранна пневмония, сепсис и дихателна непълнота. Има разминаване на часовете, допълнен е и медикамент - споделя адвокатката. 

Това разминаване приказва, че е налице някакво подозрение - че има истина, която се пробват да бъде покрита " Николова добави, че сега тече следствие, има формирано досъдебно произвеждане. " Всички тези неща будят подозрения за подправяне на епикризата, с цел да бъде избегната наказателна отговорност ", сподели още тя.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР