bTV Полагане на асфалт върху снежна покривка предизвика скандал в Гложене.

...
bTV
Полагане на асфалт върху снежна покривка предизвика скандал в Гложене.
Коментари Харесай

Асфалтиране в снега почти докара до бой шофьори и строители

bTV Полагане на асфалт върху снежна завивка провокира скандал в Гложене. Клип, изпратен от фен на bTV, демонстрира пререкания на всеослушание сред лидер и чиновници на пътностроителна компания. Вербалният конфликт поради блокирания път и " неприемливия строителен развой " върху него съвсем прераства до физическа разпра, означи малкия екран.

" Това е втори случай в границите на 10 дни - да се поставя асфалт върху сняг. Не разбирам какъв е тоя напън ", описа жителят Данчо Славков. По думите му строителите се държали " малко безочливо ".

" Ситуацията беше доста форсмажорна ", призна виновният за неделното снежно асфалтиране инж. Венцислав Дилков.

По думите му през вчерашния ден сутринта метеорологичните условия били положителни, а прогнозата била, че в Тетевенско ще вали следобяд. Така служащите асфалтирали едната лента... след което завалял сняг.

Дилков акцентира, че е изцяло схваща, че е неприемливо да се асфалтира върху сняг, само че решил, че ръбът, който се образува на към този момент приключената лента може да аргументи произшествия. Затова и машините траяли да работят " с ясното схващане, че когато времето се усъвършенства, този в допълнение положен слой, който нулира ръба, ще го изфрезоваме и ще го поправяме ".

Инженерът беше безапелационен, че нещо такова се случва за първи път и не може да се твърди, че от компанията са разчитали на липса на надзор в неделния ден. " Тези пари няма да са за сметка на данъкоплатеца, а за сметка на компанията ", акцентира той.

Преди седмица Facebook групата " Велинградчани за Велинград " оповестиха за полагане на асфалт по време на изобилен снеговалеж в града. По този мотив в ефира на Нова телевизия ръководителят на Управителния съвет на Агенция " Пътна инфраструктура " инженер Светослав Глосов увери, че не съществува проблем при полагане на асфалт върху влажна повърхнина, тъй като той е с висока температура. Според него всяка една пътна лаборатория може да откри дали има проблем. " Ще бъдат направени инспекции ", добави той.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР