bTV Още поражения от дъждовете във врачанската община Хайредин – стена

...
bTV
Още поражения от дъждовете във врачанската община Хайредин – стена
Коментари Харесай

Част от стара къща се срути върху магазин

bTV Още провали от дъждовете във врачанската община Хайредин – стена и част от покрив на остаряла къща се срутиха върху магазин в центъра на обитаемото място.

При случая няма потърпевши, само че можеше да убие трима души.

Падналата постройка е необитаема от близо половин век. Тъй като се намира до учебно заведение, от кметството  зазидали входовете, а след това оградили тротоара с защитен парапет, с цел да не пострада човек. Това обаче не помогнало.

По време на сриването с изключение на продавачката в магазина са били и двама клиенти, цяло знамение е, че са оживели.

Първата публична тъжба за прогнилата стена  притежателят на магазина подава преди две години. Подава и втора този април. Комисия от община Хайредин установи, че постройката е рискова и предписва на наследниците или ремонт, или срутване. Някои от тях обаче не са открити на посочените адреси и писмата се връщат назад.

В момента магазинът е изнесен на спонтанна сергия. А от общината се заканиха, че колкото и тромава да е процедурата, при положение на неспазването й от страна на притежателите, ще стигнат до крайни ограничения – срутване на къщата.

Законът за устройство на територията планува и по хиляда лв. санкция за всеки притежател, който не поддържа парцела си в безвреден тип.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР