bTVОбявен е конкурс за нови 160 места в Българската армияИнтересът

...
bTVОбявен е конкурс за нови 160 места в Българската армияИнтересът
Коментари Харесай

Засилен интерес към служба в армията

bTV

Обявен е конкурс за нови 160 места в Българската войска

Интересът към работа в армията се ускорява. Това е и повода Министерство на защитата да разгласи в допълнение нови 160 вакантни места за военнослужещи.

Статистиката демонстрира, че дефицитът на бойци е приблизително 20%. Стартовата заплата в армията е 840 лева, плюс спомагателни хонорари и обществен пакет.



Кандидатите би трябвало да са български жители до 28 години, с чисто правосъдно минало, да устоят теста за обща просвета и изпита за физическа валидност.



Докато преди шест години за едно място аплайваха по петима души, в последните няколко години се явяваха по-малко претенденти от вакантните места, написа в отчета за положението на защитата.

За първи път за превръщане на наклонността се заприказва в края на предходната година. За първите четири месеца за вакантни длъжности са кандидатствали 554 души – най-вече от тях за сухопътни войски.



23% от претендентите са отпаднали заради болести. Големия брой претенденти обаче дават отговор на изискванията, по тази причина са разкрити в допълнение 164 места. От 554 претенденти за бойци – 77% са годни за военна работа.

Една от първите, които записаха имената си в листата с искащи да постъпят в редиците на армията е 18-годишната Лилиана от Свищов. Младата жена споделя, че дядо ѝ е бил боен и тя желае да бъде като него.



Според заместник-командира на Сухопътните войски бригаден военачалник Валери Цолов, ползата към армията значително се дължи на осведомителната акция, която е в ход.

„ Ние оказваме помощ на младежите да създадат осведомен избор, като демонстрираме през какво биха минали те, до момента в който са военнослужещи в Българската войска, както им демонстрираме и техните обществени придобивки, демонстрираме и неудобствата на военната специалност. Ние нищо не крием ”, добави ген. Цолов.

Освен информация за реда за постъпване на работа във Въоръжените ни сили, присъстващите се срещат и с част от техниката и оборудването на българската войска. Информационната акция „ Бъди боец ” ще продължи до есента.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР