bTV Нови правила уреждат достъпността на плажовете за хора с увреждания.

...
bTV
Нови правила уреждат достъпността на плажовете за хора с увреждания.
Коментари Харесай

Нови правила уреждат достъпността на плажовете за хора с увреждания

bTV Нови правила уреждат достъпността на плажовете за хора с увреждания. Те ще бъдат заложени в измененията на закона за Черноморското крайбрежие. Все още достъпът до огромна част от линиите остава усложнен.

Трето лято продължава борбата на Грета Аспарухова да се радва на морето. Тя е в инвалидна количка, а на плажа в Поморие я посрещат счупени дъски, високи тротоари и оправданието, че не може на всеки чадър да има пътека.

Стопаните на плажа упрекват туристите за счупените дъски. " Предполагам, че като се напият ги избива на някакъв вандализъм ", уточни Диян Димитров – чиновник на плаж Поморие-Централен.

На прилежащия плаж има знаци за хора с увреждания, само че не и подобаваща инфраструктура.

  " Има пътека, която от асфалта да стигне до пясъка. Вече от пясъка до морето, естествено, че няма да има ", изяснява Живко Миколашев – чиновник на плаж Поморие-Изток.

След поредност инспекции, Северният плаж в Бургас наподобява наличен.

Според Христина Начева е на половина наличен. " Няма шезлонг и аз персонално няма по какъв начин да легна на плажа. Морето е парадокс, просто няма по какъв начин ", разяснява тя.

Невен Бошнаков, представител на концесионера, изясни, че при предпочитание човек с количка може да получи шезлонг, в случай че не – " си седи просто на сянка, под чадъра ".

Специална разпоредба ще изяснява на концесионерите какво е досегаемост на плажа. При несъблюдение ще има санкции. Но това ще стане факт идващото лято.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР