bTV Множество сигнали от различен характер по отношение на неправомерни действия

...
bTV
Множество сигнали от различен характер по отношение на неправомерни действия
Коментари Харесай

Разкриха какви ги е вършила кметицата на Младост

bTV Множество сигнали от друг темперамент във връзка с непозволени дейности в община " Младост " - това е повода за ареста на кметицата Десислава Иванчева, изясни на брифинг ръководителят на Специализираната прокуратура Иван Гешев.

" Преписките се бавят и против това да се намерят се желае нещо. Начинът на метод е напън, маскиран с положителните планове, с битка с неприятни порочни практики във връзка със застрояване в региона “, съобщи той.

" Под маската, че се борим за правата на хората, се оказва, че се преследват персонални ползи. В дома на кметицата също бяха открити такива преписки “, добави обвинителят.

Гешев даде детайлности по следствието и по какъв начин е хваната Иванчева със 70 хиляди лв., рушвет от изнудвано лице - строителен бизнесмен. Той съобщи, че всички по веригата, взели присъединяване в незаконната скица на кметицата са " светнали като коледна елха ". 

" Всичко, което видяхте през вчерашния ден - беше избрана среща сред кметицата, зам.-кмета, медиатор, който е някогашен кмет и лицето, което е изнудвано “, уточни той.

" Кметът дефинира къде ще бъде срещата, в центъра на София “, посочи Иван Гешев.

" Изнудваното лице съобщи сумата на медиатора в едно кафе наоколо. Той се свърза с кметицата и зам.-кметицата, отиде при тях, седнаха, пиха кафе 2 часа, взеха си парите. Той си взе 14 хиляди евро от тези 70 хиляди, което е неговата част, макар, че беше декларирал, че няма да вземе пари от кметицата “, разяснява прокурорът.

Посредникът е арестуван в градинката на " Кристал ". Той беше безапелационен, че всички са пипали откритите пари.

Ръководителят на Специализираната прокуратура съобщи, че Иванчева е попречила активността даже на вложители клас " А ".

" Цената за решение на проблем на изнудваното лице е 20 евро на квадратен метър. Това са 250 хиляди евро. Казано му е, че щом има капиталови планове за към 49 хиляди кв. м взаимната активност би трябвало да продължи за цена към 1,1 млн. евро. В резултат на договаряния цената е слязла до 500 хиляди евро. ", уточни той.

" Дали някой е отговорен или не, ще реши българският съд ", сподели той.

Досъдебното произвеждане е формирано през февруари, като инспекцията по него е осъществена от прокурор още през януари. На по-късен стадий са събрани доказателства.

Междувременно, дребна група жители стачкува пред Съдебната палата в отбрана на Иванчева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР