БТВ Жестоко убийство на дете. 7-годишно момиченце беше намерено мъртво в

...
БТВ
Жестоко убийство на дете. 7-годишно момиченце беше намерено мъртво в
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинение на задържания за убийството на 7-годишното момиченце в Ковачевци

 БТВ Жестоко ликвидиране на дете. 7-годишно момиченце беше открито мъртво в къща в покрайнините на село Ковачевци.

15-годишен, с голям брой престъпни регистрации, е арестуван за 72 часа и към този момент е с повдигнато обвиняване. От прокуратурата обявиха, че става въпрос за ликвидиране, осъществено с особена свирепост. Според роднините детето е било изнасилено, назначени се експертизи, които би трябвало да открият дали това е по този начин.

За последно Славка вижда 7-годишната си щерка през вчерашния ден денем, откакто детето се прибрало от учебно заведение.

" То си играеше начело и изчезна. Часове наред го търсихме и не можахме да го намерим ", споделя Славка Стоилова, майка на убитото момиченце.

Опитите на околните да намерят детето били несполучливи. Майката подала сигнал в полицията чак вечерта. Малко след 20.00 часа в издирването се присъединили екипи на Министерство на вътрешните работи. Използвани са и следови кучета на полицията, които откриват натрупа в къщата.

Жестокото ликвидиране е станало на метри от вкъщи на почерненото семейство. В едноетажната къща живеел 15-годишният Мирослав - техен родственик. Младежът опитал да прикрие следите.

Бащата на убитото момиченце Янко Стоилов изиска правдивост и пожизнен затвор.

От прокуратурата обявиха, че събраните доказателства досега демонстрират, че убийството е осъществено по изключително непосилен метод.

" По първични данни детето е умряло от задушаване ", съобщи за Българска национална телевизия Наталия Николова, областен прокурор на София. Близките на убитото момиче разказват задържания юноша като нападателен и рисков. Не един път е отправял закани, макар че локалните му помагали да се устоя.

Според източници, близки до следствието, Мирослав има над 7 престъпни регистрации - измежду тях за кражба на желязо и опит за грабеж на 62-годишна жена. Родителите желаят наказване и за неговата майка, защото настояват, че тя го е изоставила.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР