бТВ Жена на 82-годишна възраст е първата излекувана от потребителите на

...
бТВ
Жена на 82-годишна възраст е първата излекувана от потребителите на
Коментари Харесай

Първи излекуван от COVID-19 в дома за стари хора в Русе

 бТВ Жена на 82-годишна възраст е първата излекувана от потребителите на дома за остарели хора в Русе. Жената е изписана от отделението по инфекциозни заболявания на УМБАЛ " Канев " през вчерашния ден, 8 август, след два негативни резултата от PCR проучване в два поредни дни. Тя е настанена в Кризисен център " Каритас ", където ще бъдат преместени и други възрастни хора от вкъщи след изписването им от лечебните заведения.

Днес, 9 август, след два негативни PCR теста ще бъдат дехоспитализирани още трима консуматори на дома: мъж на 82-годишна възраст и две дами, надлежно на 77 и 84 години.

Оздравели и с идно през днешния ден изписване са и двама души от личния състав на дома за остарели хора " Възраждане “.

Регионалната здравна ревизия в Русе и Областният действен щаб всекидневно наблюдават обстановката с разпространяването на COVID-19 в региона, а медицинският личен състав на двете академични лечебни заведения " Канев “ и " Медика Русе “, както и на Специализираната болница за интензивно лекуване на пневмо-фтизиатрични болести " Д-р Димитър Граматиков – Русе “ поставят всички нужни грижи за приетите в болница пациенти.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР