bTV назначава нови главни редактори на две от подразделенията на

...
bTV назначава нови главни редактори на две от подразделенията на
Коментари Харесай

bTV назначи нов главен редактор на новините на мястото на Гена Трайкова

bTV назначава нови основни редактори на две от подразделенията на отдел " Новини, настоящи излъчвания и спорт ". След напускането на Гена Трайкова поста на основен редактор на bTV Новините поема Веселина Петракиева. Искра Владимирова, която е дълготраен изпълнителен продуцент на " Тази заран ", заема мястото на Валя Гиздарска като основен редактор на настоящите излъчвания, оповестиха от медията.

Веселина Петракиева има 26-годишен опит в медиите, а като продуцент на новините на bTV работи в продължение на близо 10 години, от 2010 година Тя е четирикратен притежател на премията " Продуцент на годината " от основаването на годишните награди, връчвани от екипа на нюзрума на bTV. Преди това тя натрупа опит в ТВ публицистиката в Българска национална телевизия, Нова ТВ, Re:TV и PRO.BG.

Тя стартира кариерата си в Дарик радио, където е била кореспондент, редактор и водещ на най-емблематичните радиопредавания, както и зам.-главен редактор на медията. Тя е магистър по публицистика и трудова и организационна логика на психиката. Има специализации в Дания, Холандия и Съединени американски щати. Съавтор е на книгата " Думите ", издадена през 2008 година

Искра Владимирова е изпълнителен продуцент на " Тази заран " от 2014 година и под нейно управление утринният блок на bTV затвърждава водещата си позиция във връзка с доверие и влияние измежду феновете. В допълнение към новата си позиция Искра Владимирова ще продължи и с актуалната си роля в " Тази заран ". Присъединява се към bTV през 2009 година като основен редактор на токшоуто " Нека приказват... ". Има 25 години опит в областта на малкия екран, в това число като кореспондент, продуцент и основен редактор в Българска национална телевизия, Нова ТВ и други канали. Дипломира се като магистър по " Публична тирада " в НАТФИЗ " Кръстьо Сарафов " и продължава образованието си с докторантура по политическа реторика и публични връзки.

" Работил съм с Веселина Петракиева и Искра Владимирова в продължение на дълги години и съм впечатлен от техния професионализъм, интегритет и безрезервност даже в обстановки с най-големи провокации. Убеден съм, че те са точните хора, които могат да поемат отговорност за новините и настоящите излъчвания и дружно ще продължим задачата на bTV да дава най-висококачествената и справедлива публицистика в страната. Благодарен съм на Гена Трайкова и Валя Гиздарска за забележителния им принос към достиженията на нюзрума на bTV като осведомителния източник с най-високо доверие, както и за многото сполучливи планове, които реализирахме дружно като екип ", разяснява Антон Хекимян, шеф " Новини, настоящи излъчвания и спорт " в bTV Media Group.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР