бТВ Имам обосновани предположения да мисля, че под ръководството на главния

...
бТВ
Имам обосновани предположения да мисля, че под ръководството на главния
Коментари Харесай

Ноев: Под ръководството на Гешев България е давала фалшиви имена на руските агенти

 бТВ " Имам обосновани догатки да мисля, че под управлението на основния прокурор България е давала подправени имена на съветските сътрудници за търсене на Интерпол. Българската прокуратура саботира работата по следствието на чехите по гърмежите в Чехия, които евентуално са свързани по някакъв метод с България " - това разгласи пред БНР бившият министър на защитата и български дипломат в НАТО Бойко Ноев.

По думите му под управлението на " Бойко Борисов и неговия антураж специфичните служби са си затваряли очите за дейностите на Русия ".

" Насърчавам честните хора в службите да не се двоумят и да приказват с новите си ръководители за извращенията и закононарушенията, осъществявани от управленията им под управлението на Борисов ", акцентира той.

" Справката на ДАНС, която ме цитира да споделям в БНР - да върша връзка сред гърмежите в Сопот през 2015 година с наличието на съветските сътрудници, е казано на 24 февруари 2019 година. По това време никой не подхваща стъпки да проверява дали е правилно. Днес, откакто гръмнаха историите в Чехия, българската прокуратура небрежно излезе и сподели, че има връзки сред тези гърмежи. Отново съзнателно представяйки на обществеността лъжлива информация, с цел да прикрие, не знам какво. Под външен съвет Гешев, преди този момент Цацаров, и Борисов прикриват активността на съветските служби в България ", добави Ноев.

Според него на обществото се дължи отговор - дали службите са работили в отбрана на националните ползи и за какво Борисов е приватизирал системата за национална сигурност, ликвидирал е Съвета по сигурността на Министерски съвет и " го е трансформирал в персонална спявка ".

С коментар по тематиката в предаването " Неделя 150 " се включи и известният юрист правозащитник Михаил Екимджиев:

" Когато в България гърмяха военни фабрики и хранилища, знаехте ли какво правеха Цацаров и Гешев? Те организираха срещи с съветския основен прокурор Юрий Чайка. Важно е да разберем какво са си говорили. Възможно е да е контрактувано бездействието на нашата прокуратурата и слагането на чадър над тези съветски сътрудници, които безнаказано взривяват, убиват, тровят ".

Той уточни, че при тематиката за подслушването е значимо да се разбере по какъв начин е осъществявано то, тъй като " не е загадка, че службите подслушват безусловно бандитски ".

Той цитира данни, че за 2020 година профилираните съдилища са издали 2798 позволения за СРС, т.е. по 14-15 дневно.

" Това е ужасно много за мащабите на страната ни и от позиция на предназначението на СРС ", акцентира юристът.

Бойко Ноев добави, че " би трябвало да си върви и новият парламент би трябвало да се концентрира върху това - махането на профилираните съдилища и прокуратури, като бухалка на извратената власт, махането на основния прокурор и въвеждането на нормалност ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР