БТВ Едва 10% от пациентите с COVID-19, които попадат в реанимация,

...
БТВ
Едва 10% от пациентите с COVID-19, които попадат в реанимация,
Коментари Харесай

Д-р Миндов: Делта вариантът е по-агресивен, пикът се развива при децата до 1 година

 БТВ " Едва 10% от пациентите с COVID-19, които попадат в реанимация, оцеляват “, сподели доктор Георги Миндов в предаването " Тази заран “.

Той уточни, че 50% от хората в реанимация умират още в първите 48 часа и смъртността е доста висока. " По-малко заболяват, само че повече умират “, сподели Миндов.

" Делта “ разновидността заразява по-бързо, развива се по-бързо, по-агресивен е. Имаме и пик при децата до 1 година – на кърмачетата “, сподели още Миндов.

По думите му следва да бъдат разкрити още интензивни кревати за лекуване на деца от COVID-19, защото те са незадоволителни.

Относно какъв брой са инфектираните пациенти със приключен имунизационен курс, Миндов сподели, че процентът е доста невисок. " Имаме 13 приети в болница за цяла София със приключен цикъл. Има единствено двама умряли с цялостен имунизационен курс за целия интервал въобще. Това е към 0,05% “, сподели Миндов.

Рекламираните от Министерство на здравеопазването Коронавирус зони, в които може да се извърши обзор на болни и да се изпишат безвъзмездни медикаменти, всеобщо не работят, сподели Миндов.

" За София към една или две зони работят, действително. Останалите не работят най-много поради липса на личен състав. Имаме изострен дефицит от всевъзможни експерти “, сподели Миндов.

" Това е доста хубава концепция, само че тя не може да се осъществя. Най-малко Коронавирус зоните нямат покритие на територията на цялата страна “, добави още той.

Относно безплатните медикаменти Миндов посочи, че всички медикаменти, които попадат в листата за изписване от Коронавирус зоните, действително са за лекуване на затруднения. Те се предписват когато пациентите са " на ръба сред домашно и болнично лекуване “.

" Те се включват на втори стадий. За тези медикаменти пациентът би трябвало да отиде, към този момент с ясни признаци и доста заразяващ, до Коронавирус зоната – не е ясно с какъв превоз. Това, в случай, че може да се обади по телефона и да му бъдат изписани тези медикаменти “, сподели Миндов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР