БТА Ще направим следващата стъпка да се пуснат ресторанти, кафета сладкарници

...
БТА
Ще направим следващата стъпка да се пуснат ресторанти, кафета сладкарници
Коментари Харесай

Алибегов: Няма накъде да отстъпваме повече, готови сме да отворим и без позволение

 БТА Ще създадем идната стъпка да се пуснат заведения за хранене, кафета сладкарници при всички ограничения и се надяваме на 1 март да могат да отворят и нощните заведения, те са още по-пострадали, за 2020 са работили 4 месеца и половина. Това сподели пред Българска национална телевизия Ричард Алибегов, ръководител на Асоциацията на заведенията в България.

Вчера стана ясно, че здравният министър е настоял отварянето на заведения за хранене и нощни клубове да се отсрочи за средата на февруари при 50% от потенциала и работа най-късно до 22,30 часа

" 28 000 са заведенията в България, а нарушаванията са едвам в десетки. А, за какво се нарушават разпоредбите? Защото три месеца хората стоят без приходи. Когато има нарушавания, би трябвало да има актове ", добави Алибегов.

" Няма накъде да отстъпваме повече. Направихме всичко допустимо - дезинфектанти, машини, пречистватели за въздух. Да отворим заведенията и без разрешение е прекрасен метод на митинг ", разяснява още той. 

" Браншовете в България не би трябвало да се разделят - 100 000 души са заети в ресторантьорския бизнес ", приключи Ричард Алибегов. 

" Предложихме работата на заведенията да бъде до 23:30 ч. ", сподели ръководителят на Асоциацията на заведенията в България.

" Загубите ни не могат да се изчислят, значимото е да си върнем чиновниците. Много е значимо да отворим и повече да не затваряме ", заяви Алибегов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР