БТА Органите на реда в Нидерландия задържаха 25 души и глобиха

...
БТА
Органите на реда в Нидерландия задържаха 25 души и глобиха
Коментари Харесай

Недоволство и арести в Нидерландия след въвеждането на вечерен час

 БТА Органите на реда в Нидерландия задържаха 25 души и глобиха над 3600 за нарушавания на вечерния час. Той беше обявен от събота, като част от ограниченията в битката против разпространяването на ковид, съобщи Българска телеграфна агенция.

Хората бяха арестувани за принуждение против полицейски чиновници или отвод да си отидат у дома, показват от Нидерландската телевизионна и радиокорпорация (НТК). 

Вечерният час обгръща времето от 21:00 до 04:30 ч. локално време. Тогава хората могат да се движат из улиците единствено в изключителни случаи. Тези, които отиват на работа или се връщат, би трябвало да носят особено позволение, подписано от работодателя. Продължават работа обаче незабавните служби и службите за доставка на храна по домовете. Разрешено е също да се разхождат кучета, само че единствено от един член на фамилията. Вечерният час е въведен в страната за пръв път от Втората международна война насам. Нарушителите се глобяват 95 евро.

Близо 80% от хората, спрени за инспекция, са посочили всички нужни документи, удостоверяващи, че имат право да се намират на открито, оповестяват от полицията.

НТК заяви за проблеми единствено в някои селища. В град Урк да вземем за пример стотина младежи обикаляли с коли пристанището по време на вечерния час, а по-късно бил запален локален център за тестване за ковид. Полицията задържала двама обвинени и наложила десетки санкции.

В град Стейн стотина младежи излезли на открито късно вечерта, с цел да стачкуват против вечерния час, пуснали мощна музика, пиели алкохол и скандирали из улиците лозунги, обвинявайки управляващите в тирания. Задържани били 14 души.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР