БТА Генералният директор на Българската телеграфна агенция Максим Минчев определи като

...
БТА
Генералният директор на Българската телеграфна агенция Максим Минчев определи като
Коментари Харесай

Генералният директор на БТА на мушката на прокуратурата

БТА Генералният шеф на Българската телеграфна организация Максим Минчев дефинира като неразбирателство обвиняванията на прокуратурата против него.  Прокуратурата упрекна шефа на Българска телеграфна агенция за нанесени вреди на организацията за 94 хиляди лева По-рано през днешния ден стана ясно, че в съда е внесен обвинителен акт срещу Минчев. Малко по-късно от прокуратурата оповестиха, че шефът на Българска телеграфна агенция е разследван и против него са повдигнати обвинявания за подписани две неизгодни покупко-продажби, от които са нанесени вреди на организацията в размер на 93 584.64 лв. 

Предмет на покупко-продажбите било даване на реклама и осведомителни услуги от страна на Българска телеграфна агенция против осъществена услуга за потребностите на организацията - даване на трапезна вода на цени, надвишаващи междинните пазарни в пъти. Минчев употребява уеб страницата на Българска телеграфна агенция, с цел да изрази персоналната си позиция по случая: Става дума за голямо неразбирателство, защото по този начин наречената неизгодна договорка е осигурявала гратис минерална вода за чиновниците и гостите на организацията като бартер против реклама.

По този контракт в никакъв случай не са били осъществявани заплащания и в никакъв случай не са били изразходвани публични средства. Безплатно минерална вода има за всички даващи конференции в пресклуба на Българска телеграфна агенция, както и за отразяващите ги публицисти в залата. Минчев е с мярка за неотклонение " подписка “. Ако бъде приет за отговорен може да получи наказване от една до шест години " отнемане от независимост “ и, като съдът може да постанови отнемане от право да се заема избрана социална или държавна служба.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР