БТА разпространи изявление на посолството на САЩ у нас: Преди

...
БТА разпространи изявление на посолството на САЩ у нас: Преди
Коментари Харесай

Предупредихме 2 лица за заплаха. Записали са наш разговор без разрешение

БТА популяризира изказване на посолството на Съединени американски щати у нас:

Преди няколко седмици Посолството на Съединените щати получи информация за допустима опасност против две лица. В съответния миг взехме решение, че сме длъжни да предупредим тези лица за тази информация. Посолството показа тази информация и с българските управляващи. В предаденото предизвестие не се загатва съответно лице или политическа партия и нямаме информация, която да допуска, че има връзка с съответна политическа партия. Оттогава не сме получили повече информация за тази допустима опасност. Чухме изказвания, че един от нашите диалози е записан без наше разрешение; посолството възразява против сходни практики.

Припомняме, че през януари общинският консултант в София Борис Бонев сподели пред бТВ, че американското посолство го е предизвестило, че животът му е заплашен.



Журналистът Атанас Чобанов, притежател на уеб страницата " Бърд ", пък първо разгласи, че е получил информация за опасност за живота си от непознати служби, припомня 24 часа. Но на 7 февруари издаде истината във фейсбук:



„ Преди един месец по това време към обед ми се обади политически консултант от посолството на Съединени американски щати в София. Каза ми, че посолството има достоверна информация за неизбежна опасност от физическо посягане против мен. Каза ми, че заплахата идва от България. До момента нямам данни българската страна да е обезвредила тази опасност.

В Брюксел разговарях със шефката на политическия кабинет на Кирил Петков Лена Бориславова. Според нея информацията за опасността не била достоверна.

Изпратих на Бориславова запис от диалога с посолството, в който се чува ясно: we need to inform you that the US embassy received CREDIBLE information regarding an imminent threat. Отговор не получих. Свикнах към този момент, че на властта, която е дала поръчка за нулева корупция ѝ е trans penis за публицистите, които разкриват действителната корупция и стават цели за отстрел. Аз и сътрудника Димитър Стоянов се пазим сами както можем с помощ от сътрудници от интернационалните журналистически организации “.

Преди малко Чобанов разяснява във фейсбук изказването на посолството по този начин:

Драги U.S. Embassy Sofia Най-напред благодаря за предизвестието: “Заплашен сте, няма да кажем от кого и за какво, пазете се” Да, вардя се както мога. С перо. И с диктофон за инспекция на обстоятелствата. Като предупреждавате го правете по този начин, че да няма подозрения дали не е някой пранкер /шегобиец/. Има способи. Ще ми се да науча също за какво не предупредихте и българските служби. Щото те бяха в незнание. В доверието ли е казусът?
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР