БТА прояви добър вкус и отбеляза своята 125-годишнина в зала

...
БТА прояви добър вкус и отбеляза своята 125-годишнина в зала
Коментари Харесай

БТА отбеляза своята 125-годишнина на концерт в зала България - Култура

БТА прояви добър усет и означи своята 125-годишнина в зала " България " с концерт на Софийската филхармония под диригентството на маестро Емил Табаков.

В напълно българската стратегия звучаха творби на Панчо Владигеров, Марин Големинов, Любомир Пипков, Емил Табаков, Веселин Стоянов и Петко Стайнов.

На събитието участваха вицепрезидентът Илияна Йотова, вицепремиерът Атанас Пеканов, министрите Найден Тодоров, Весела Лечева и Росица Карамфилова, ръководителят на Съвета за електронни медии Соня Момчилова, ръководителят на Централната изборна комисия Камелия Нейкова, ръководителите на Конституционния съд Павлина Панова и на Върховния касационен съд Галина Захарова, на редица институции и общини, представители на дипломатическия корпус, на Българската православна черква, политици, доста някогашни и сегашни чиновници на Българска телеграфна агенция, измежду които предходни генерални шефове - Иво Инджев и Панайот Денев.

Илияна Йотова връчи на генералния шеф на Българска телеграфна агенция Кирил Вълчев почетния знак на вицепрезидента на Република България - в символ на самопризнание за изключителния принос на Българска телеграфна агенция за развиването на българската публицистика, за отстояването на истината и свободата на словото. Вълчев одобри оценката и благодари от името на организацията.

" Работа и професионализъм - това е емблемата на нашите сътрудници от Българска телеграфна агенция ", съобщи вицепрезидентът. " Отдавна Българска телеграфна агенция надскочи себе си, тя не е единствено осведомителна институция, тя е нещо доста повече, тъй като всяка заран всеки един от нас, без значение в кое кътче се намира, отваряйки я, вижда по какъв начин идва при него светът и по какъв начин България отива по света ", уточни Йотова.



" Днес не можем да си представим новините в България без Българска телеграфна агенция... Петте правилото на Българска телеграфна агенция - независимост, истина, знание, общественост и памет, са тези, по които би трябвало да живеем, и Българска телеграфна агенция ни ги дава ". С тези думи се обърна министърът на културата Найден Тодоров към гостите в зала " България ".

По думите на министър Тодоров не инцидентно във вечерта, когато Българска телеграфна агенция означи своя празник, Националната българска филхармония извърши българска музика - с цел да разберем, че можем да продължим напред.

„ 125 години Българска телеграфна агенция не споделя за себе си, а за другите ”, сподели генералният шеф на Българска телеграфна агенция Кирил Вълчев. Подчерта, че точно тази насъбрана през годините памет за през вчерашния ден през новините през днешния ден е най-голямата мощ на Българска телеграфна агенция. „ Това е силам по-голяма от извънредните, специфични, за първи път вести, които медиите постоянно се изкушават да афишират, поставяйки себе си, а не събитията в центъра на новините ”, означи Вълчев.
На 16 февруари 1898 година излиза първият бюлетин на Българската телеграфна организация, написан на ръка, персонално от нейния първи шеф - доктора по философия, редактор и издател Оскар Искандер. 125 години след основаването си Българската телеграфна организация е една от главните институции на българската страна.
Снимки: Софийска филхармония



Цветя бяха поднесени от президента Румен Радев и неговата брачна половинка, от вицепрезидента Илияна Йотова, от министъра на културата Найден Тодоров, от патриарх Неофит, от Върховния касационен съд, от Сметната палата, Софийския университет, регионална администрация на Варна, Българска академия на науките, Съюза на учените, Софийската филхармония, Софийската опера и балет, Съвета за електронни медии, Варненския свободен университет, Техническия университет - Габрово, Шуменския университет, Музикалния спектакъл, от Габровския трагичен спектакъл, от Регионалния исторически музей в Разград и общинския съвет в Ново село.



Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР