БСП започва преговори за нов кабинет, след като получиха третия

...
БСП започва преговори за нов кабинет, след като получиха третия
Коментари Харесай

БСП започва преговори за нов кабинет. в 10.00 часа кани Продължаваме промяната

БСП стартира договаряния за нов кабинет, откакто получиха третия мандат за сформиране на държавно управление.

Днес, 19.07 (вторник), от 10:00 ч. в Народното събрание Българска социалистическа партия ще организира първите диалози за сформиране на държавното управление в границите на третия изследователски мандат с “Продължаваме промяната”.

Това оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия.

За основа на диалозите с всички обединения ще служи управническата стратегия, написана преди няколко седмици от Българска социалистическа партия, Политическа партия и „ Демократична България “.

От левицата остават на позицията, че министър председателят би трябвало да е излъчен от най-голямата парламентарно показана партия.

Партията ще има 7 дни, с цел да уточни министър председател и още седмица за състав на бъдещия кабинет.

Вчера, откакто ПГ на Българска социалистическа партия получи мандата, Корнелия Нинова съобщи, че най-трудното ще бъде да се откри положителния звук сред „ Продължаваме промяната “ и „ ИТН “.

Досега с Демократична България постоянно сме работили добре, рационално, постоянно сме намирали решения на идеологически въпроси, които са ни разделяли, и те са били в името на националния интерес. Не мисля, че ще ни е мъчно да преговаряме с Демократична България, уточни тя.

И акцентира: Трудното е в този момент - сътрудниците, които си споделиха остри неща, минаха в персоналното си простраство, да седнем всички на масата и да си приказваме съществено за политики.

Запитана дали към този момент имат предложение за министър председател в възможен кабинет, тя отговори: „ Не, първото, което ще създадем е да сложим програмата, която изработихме на масата на диалози. Тя е сплотяващото сред трите партии, само че и е опция за възобновяване на досегашните връзки с сътрудниците ни”.

Вицепремиерът в оставка е безапелационна, че би трябвало да се продължат дипломатическите връзки с Русия и този въпрос би трябвало да бъде изчистен.

„ Вероятно няма да бавим връщането на мандата, в случай че забележим, че няма схващане по програмата. И при най-малките знаци, че можем да реализираме такова, ще си оставим време”, уточни още Корнелия Нинова.

В отговор на въпрос каква е позицията на Българска социалистическа партия за експертно държавно управление, Нинова съобщи: " Намираме се в тежки рецесии и енергийна, и икономическа, предстоят тежки зимни месеци, считаме, че би трябвало да се носи ясна политическа отговорност. Сега трябват водачи държавници, които да кажат - да, мъчно е, само че поемаме своята отговорност ".

Очаквайте детайлности

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР