"БСП внася вота на недоверие към правителството в сряда”, съобщи

...
"БСП внася вота на недоверие към правителството в сряда”, съобщи
Коментари Харесай

БСП внася вота на недоверие към правителството в сряда

"БСП внася вота на съмнение към държавното управление в сряда”, заяви по радио „ Дарик” депутатът от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България” Иван Иванов.
Случващото се в страната не би трябвало да се прикрива, като с заслон, от европредседателството. То не би трябвало да е прахуляк в очите на хората за неуспехите на ръководството, които не са малко. Един от най-проблемните браншове у нас е „ Сигурност”, безапелационен бе Иван Иванов. Депутатът напомни, че признатият по времето на Пламен Орешарски нов закон за Министерство на вътрешните работи е преработен след това 19 пъти, само че все пак работи.
„ Ние обявихме, че това е наша самодейност и вотът ще бъде импортиран с подписите на народните представители от Българска социалистическа партия. Аз съм сигурен, че Цветан Цветанов ще бъде сюрпризиран от поддръжката, която ще получим на вота”, добави той.
„ Българска социалистическа партия постоянно е подкрепяла разговора сред България и Македония. Убедени сме, че би трябвало да се стигне до развръзка в договарянията сред Ципрас и Заев. Името Северна Македония съдържа в себе си географско разбиране. Ако това име остане, България би трябвало да има ясна и безапелационна позиция за гаранции против териториални претенции”, сподели Иван Иванов. Той напомни, че ние сме една от първите страни, които са признали Македония, до момента в който Гърция още не го е направила и това е повода Македония да не може да влезе в Европейски Съюз и НАТО. Той беше безапелационен, че е редно македонците да спрат с изкривяването на историята, тъй като това е нездравословно и за тях, и за задачите Балкани.
„ Грешка е, от страна на нашия министър председател, да не се срещана с президента Георге Иванов, откакто се е срещнал с македонския министър председател Зоран Заев. Няма по какъв начин да захлопнеш вратата пред него. Ако имаше диалог, можеше да се направи опит за доближаване сред водещата партия и определения им президент. Твърдейки, че бяга от вътрешнополитически спорове в Македония, на процедура, министър председателят влезе в подобен, като избра страна. Ролята му на съдия, през последните месеци, изчезна след случката с македонския президент”, разясни Иванов.
Народният представител съобщи, че левицата има доста положително отношение към законопроекта, импортиран от омбудстмана Мая Манолова, за хората с увреждания. По отношение на напрежението при хората с увреждания, Иван Иванов съобщи, че не помни за митинги на хора с увреждания по време на държавното управление на Сергей Станишев. Напротив, тогава имаше добра обществена политика и бяха преизчислени пенсиите на всички пенсионери.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР