„БСП входира в 44-то Народно събрание един план, който България

...
„БСП входира в 44-то Народно събрание един план, който България
Коментари Харесай

Иван Ченчев:ГЕРБ не е партия, а клуб по интереси


„ Българска социалистическа партия входира в 44-то Народно заседание един проект, който България има, и който е обновен 2017г. В него е ясно написано тъкмо и ясно какво би трябвало да прави страната във време на пандемия. Ние бихме се придържали към този проект, тъй като той носи директната отговорност към държавното управление. Там ръководителят на щаба би трябвало да е отраслов вицепремиер, както и да има от всички министерства зам.-министри, тъй като коронавирус удря стопанска система, финанси, опазване на здравето, спорт, туризъм – всички браншове. “ Това съобщи националният представител от Българска социалистическа партия и лидер в София-област Иван Ченчев по време на избирателен спор в ефира на Българска национална телевизия.

В предаването “Панорама “ социалистът бе безапелационен, че „ сега имаме най-слабият министър председател в Европа. Според обстоятелствата сме едвам с 2% брой имунизирани, ние сме най-слаби като договореност на нови ваксини, и за жалост сме първи по смъртност. Тогава по какъв начин се ръководи тази рецесия и кой се е провалил “, попита Иван Ченчев.

На въпроса има ли опция изборите да бъдат отсрочени, социалистът отговори, че има уплашени хора поради хаоса, има карантинирани, само че Българска социалистическа партия е подготвена за парламентарните избори на 4-ти април. „ В Холандия при тежък локдаун изборната интензивност е 82%. У нас имаше доста неща, които можеха да се създадат, само че те не се направиха, с цел да сме сега в това състояние “, изясни той.

Справяне със здравната рецесия и обезпечаване на достъп на хората да се имунизират, с която ваксина желаят, са едни от най-важните стъпки, които би трябвало да се подхващат съгласно депутата от левицата. „ Трябва да имаме един мощен водач, а ние го нямаме. Правителството, което си отива, го изпращаме с 80% съмнение от българските жители “, сподели още той.

Иван Ченчев показа предлагането на левицата за въвеждане на прогресивно подоходно облагане, при което всички с приход под 3600 лв. ще останат на ставка 10%. Той разказа вижданията за смяна на левицата и в още две значими сфери „ В образованието – един учебник да е за един клас в цялата страна, както и да има безвъзмездни учебници за всички български възпитаници, а в опазването на здравето – здравето да не е стока, а лечебните заведения да не са търговски сдружения. “

Темата с Република Северна Македония Ченчев разяснява по този начин: „ Има две неща, които са доста значими – преди всичко това е националният интерес. На второ място е да си чуем историческата комисия какво споделя. Ако има антибългарска изразителност в нашата съседка, за България е неприемливо тя да стана член на Европейски Съюз “, безапелационен бе той.

Българска социалистическа партия желае да се съблюдават законите в тази страна. „ Те се погазват, по тази причина Борисов не е в Народното събрание, а е в джипа. Българска социалистическа партия е най-голямата партия в България, защото ГЕРБ не е партия, клуб по ползи “, съобщи още социалистът.

Той се обърна към българските жители с думите, че в случай че желаят да сменят модела на ръководство, всеки глас за Българска социалистическа партия с номер 4, е глас за смяна на порочния модел.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР